Her tenner de på batteriet, men det eksploderer ikke.
Her tenner de på batteriet, men det eksploderer ikke.

Annonse


Her mobbes Samsung av konkurrenten

Kinesiske Bluboo er kanskje ikke så godt kjent blant norske mobilbrukere, men tiltrekker seg oppmerksomhet etter deres nye YouTube-video.

Mobber Samsung
I videoen med tittelen «WOW! The battery of BLUBOO Edge won’t explode like Samsung Galaxy Note 7» tar de batteriet til Edge-mobilen gjennom en rekke sikkerhetstester.

Blant annet plasseres batteriet i en kammer der det settes fyr på, og resultatet er slik det er i de andre testene: batteriet eksploderer ikke.

Les også: Samsung Note 7 er ferdig.

Annonse


Li-polymer mot Li-Ion
Ifølge Bluboo eksploderer ikke batteriene deres «slik som Note » fordi det er en av typen Li-polymer. Note 7-batteriet er av typen Li-Ion.

«I videoen blir Edge rammet av en rekke voldelige tester som flammeprojektilertester,  kortsluntingstester […] og vi fant ut at batteriet kan bli ødelagt, men vil ikke eksploderende takket være dets Li-polymer-batteri. Det er kjent at Samsung Note 7 har et Li-Ion-batteriet som leder til eksplosjon. Sammenlignet med et Li-Ion-batteri er Li-Polymer mer stabilt og sikkert. Under riktig bruk vil ikke et Li-Polymer-batteri eksplodere», skriver Bluboo Mobile om testen.

Som Neowin påpeker er dette noe misledende ettersom Li-polymer først og fremst er en del av Li-Ion-familien, samtidig som disse batteriene har en tendens til å eksplodere når de blir overbelastet.

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse