Vil ha en slutt på dette. Amerikanske National Highway Traffic Safety Administration vil nå ha egen bilmodus på nye telefoner - som slår av teksting.
Vil ha en slutt på dette. Amerikanske National Highway Traffic Safety Administration vil nå ha egen bilmodus på nye telefoner - som slår av teksting.

Annonse


Vil ha «bilmodus» i mobiltelefoner – nå tester Spotify bil-grensesnitt

Smarttelefoner har allerede skreddersydde grensesnitt for biler som kan brukes når du kjører, som Android Auto og Apple CarPlay – men nå vil amerikanske National Highway Traffic Safety Administration gå et skritt videre.

De har nå publisert retningslinjer for å gi mobiltelefoner en egen «bilmodus» som skal redusere distraksjonene når du kjører med en mobiltelefon – og dermed redusere faren for ulykker.

Oppdatert, 28. november, 08:50:

Spotify tester for tiden et nytt grensesnitt til mobiler som gjør det enklere å bruke appen når man kjører bil. Mer info kommer

Annonse


Ingen teksting
Bilmodusen vil ha et enklere grensesnitt for å redusere tiden du bruker med øynene av veien, og vil redusere eller fjerne helt enkelte funksjoner som du ikke trenger når du kjører bil.

Helt konkret vil dette si at de ønsker å gjøre “manuell tekstinnføring,” bilder og videoavspilling, ikke-essensiell tekst og weben.

Disse funksjonene vil antakelig ikke slå seg på automatisk når mobilen detekterer at du beveger deg i en bil, ettersom du like gjerne kan være en passasjer, men National Highway Traffic Safety Administration håper du vil slå på funksjonene selv.

Det skal også være mulig å overkjøre blokkeringene når du virkelig trenger å bruke en app.

Distraherte bilister
– Alt for mange utsettes for risiko av bilister som er distrahert av mobiltelefonene sine, sier den amerikanske transportsekretæren Anthony Foxx, og legger til:

– Disse fornuftige retningingslinjene, basert på den beste tilgjengelige forskningen, vil hjelpe designere av mobile enheter bygge produkter som reduserer distraksjoner på veien.

De nye retningslinjene vil antakelig ta en stund før de sniker seg inn i nye telefoner, og de er ikke bindene.

Håpet er imidlertid at de vil dytte Apple, Google og andre produsenter til å lage mindre distraherende grensesnitt i de tilfellene der telefonen ikke kan koble seg til bilen din.

Kilder
Engadget
NHTSA
(Bilde: Intel Free Press, CC)