Finner du den hemmelige notisen i MS-DOS, kan du bli 1,6 millioner kroner rikere.
Finner du den hemmelige notisen i MS-DOS, kan du bli 1,6 millioner kroner rikere.

Annonse


1,6 millioner for hemmelig notis i DOS

Hvis du er lei av Windows 10 allerede, eller savner et godt, gammeldags kommandolinjesystem, kan du nå tjene deg rik på å saumfare MS-DOS etter en hemmelig melding.

Meldingen skal ha sin opprinnelse i spørsmålet om hvorvidt Bill Gates og Microsoft kopierte eller emulerte MS-Dos fra datidens mer populære CP/M.

Kopibeskyttelse
For å sikre seg mot kopiering har nemlig utvikleren av CP/M, Gary Kildall, lagt igjen en hemmelig opphavsrettsmelding – som blir vist på skjermen.

Dersom MS-DOS ble kopiert fra CP/M, og hvis Bill Gates stjal koden til MS-DOS i stedet for å bare emulere enkelte kommandolinjer i operativsystemet, skulle opphavsrettsmeldingen fortsatt ligge i systemet og være intakt i den tidlige MS-DOS-koden.

Annonse


Det gjelder bare å finne den.

Gjorde sin egen undersøkelse
For å gjøre dette arbeidet mer fornøyelig er det utlovd en dusør på 1,6 millioner kroner til den som måtte finne meldingen fra Bob Zeidman.

Zeidman gjorde sin egen undersøkelse med kriminalteknisk programvare for å analysere den tidlige DOS-koden, da han konkluderte med at MS-DOS riktignok ligner på CP/M, men at det ikke så ut til at noe av koden var direkte kopiert eller stjålet.

Fant likheter, men ingen bevis
Under denne undesøkelse fant Zeidman minst 22 systemopkallinger som hadde samme funksjon og funksjonsnummer som CP/M, og at Kildall kan ha et opphavsrettslig argument for at koden var kopiert.

Hvis den var det, finnes altså kopieringsbeskjeden intakt et sted i DOS-koden, og finner du denne blir du 1,6 millioner kroner rikere.

Kilde
Geek.com
(Bilde: Wikipedia