Trenger kameraet ditt disse minnekortene, er kanskje snart på tide å bytte ut.
Trenger kameraet ditt disse minnekortene, er kanskje snart på tide å bytte ut.

Annonse


Snart slutt for CompactFlash?

Sitter du på et gammelt kamera, har du kanskje opplevd hvor vanskelig det har blitt å gå inn i en butikk for å kjøpe et CompactFlash-kort.

De blir rett og slett ikke ført lenger, ifølge Nettavisen.

– CF-kort er ut av vårt sentrale sortiment, da etterspørselen er meget begrenset, sier Elkjøps kommunikasjonssjef Øystein Schmit til Nettavisen.

Blir erstattet av SD-kort
De gamle CF-kortene ble utviklet allerede i 1994 og tronet i mange år som det beste minnekortvalget i digitalkameraenes barndom – før det ble erstattet av de nå allestedsnærværende SD-kortene som er mindre og har større kapasitet.

Annonse


Et kjapt søk på Google avslører imidlertid at kortene fortsatt er lett å få tak i på nettet.

Det er fortsatt fire-fem nettbutikker som reklamerer for CF-kort på Google når du søker – men prisen er ikke helt de samme.

Dyr lagring
Du må for eksempel ut med over fem hundrelapper for å få et CF-kort med 32 gigabyte lagring, som er langt under standard-størrelsen på SD-kort og langt over i pris.

Til Nettavisen sier Lene Oen i Komplett at de vil føre CF-kortene så lenge de fortsatt produseres og selges – og at ingen har gitt noen tegn på at dette vil slutte med det aller første:

– Compact Flash er nok et døende format, ja, men vi kommer fremdeles til å tilby dette fra de produsenter vi fører i et begrenset sortiment.

Så det finnes fortsatt håp for gamle kameraer. Det spørs bare hvor lenge.

Kilde
Nettavisen
(Bilde: Sam-Cat, CC)