Du drar kablene på hver side for å forlenge ladekabelen og snurrer på undersiden for å trekke den inn.
Du drar kablene på hver side for å forlenge ladekabelen og snurrer på undersiden for å trekke den inn.

Annonse


De har løst noe vi alle hater med dette produktet

Oslo (ITavisen:) De to designerne og studentene elsker å gjøre livene til folk enklere – er det en ting som fremdeles er en plage er det kabelkaos.

Det er dessverre litt tid igjen før vi har kabelfri strøm
Selv blir vi svette av tanken på kabler som tar hevn på deg hver gang du tror du har pakket alt perfekt i sekken, bare for å finne ut at konspirasjonen er sann: alle kabler vil koke spagetti.

Nøst er ikke det eneste norske selskapet som er lei kabel-kaos – Turleneck løser problemet med øreproppledninger som alltid roter seg til.

De to vi møtte i Oslo, Jon Erik Stensrød (CEO) og Sigvart Andersen (markedsføring og grafikk), har opplevd det samme som alle andre, men mener de har funnet en god løsning på problemet for alle med en MacBook fra 2006 (samtlige Apple 45- og 60-watts-ladere – MacBook og Pro) eller nyere: nemlig en kabelnøster det aldri er meningen du skal ta laderen ut av.

Annonse


Med følger en liten adapter for støtte for begge størrelser.

Jon Erik Stensrød til venstre og Sigvart Andersen. Nøst sin kabelnøster til MacBook Pro og Air lanseres 25. november til 299 kroner. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Jon Erik Stensrød til venstre og Sigvart Andersen. Nøst sin kabelnøster til MacBook Pro og Air lanseres 25. november til 299 kroner. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Sikret
«Nøst Cable Organizer» er navnet på den smarte lille plastsirkelen som ved første skue minner om en brannalarm, men som er sikret med plast som ikke endrer form eller fasong først ved over 120 grader.

Produktet har ikke innvirkning på laderen i form av funksjon eller varmegang. Laderen blir varm, men ikke noe mer enn normalt.

– Vi har selvsagt brukt produktet mye i lang tid for å sikre at varmeutvikling ikke er et problem, forklarer Andersen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Slik er innsiden.
Slik er innsiden. (Ill.: Nøst)
Vi testet en prototype av produktet og kan melde at det fungerer tilfredstillende.
Vi testet en prototype av produktet og kan melde at det fungerer tilfredstillende. (Ill.: Nøst)

Veien til produktet
Som alle andre som prøver seg på egenhånd, være det seg butikk, produktdesign eller tjenester, er det veien til lanseringen av det man brenner for som er utfordringen, ikke alltid selve produktet – så har også Nøst erfart.

For det er nemlig ikke lett å få distribusjon hos de store elkjedene i Norge. Planen er derfor først å lansere i norske nettbutikker, og det skal skje allerede fredag neste uke.

Produktet vil være tilgjengelig i hvit og sort i Norge i starten og like etterpå i Norden». Mac-folket elsker hvitt, så også med tilbehøret. Produktene er i Kina nå, men skal hastefraktes med fly til det norske markedet så de rekker lanseringen i god tid.

– Nå prøver vi å komme inn på markedene hos de store elektro-butikkene måtte vi ha et produkt å vise frem, og det har vi nå, men planen er altså å lansere i nettbutikker først. Vi er svært nærme avtaler, avslører de i Oslo-regnet.

Slik installerer man lader.
Slik installerer man lader. (Ill.: ITavisen)
I bruk.
I bruk. (Ill.: ITavisen)

Ingen klarer alt alene
– Mye kapital har vi spyttet inn selv, i tillegg til god hjelp fra Erik Pavels Petersen fra Pavels Innovation. Pavels Innovation hjelper oss med produksjonskostnadene.

De to skryter av hjemkommunen Fredrikstad de føler har et Silicon Valley-preg over seg i form av «pay it forward»-tankegang – hjelp meg nå, så hjelper jeg deg senere og vice versa.

Nøst vurderte selvsagt Kickstarter, men fant at tjenesten nå ofte fungerer bedre som markedsføring enn for å samle penger – dessuten ønsket de ikke å bruke masse penger på en proff-video, noe som ofte er et must for å lykkes slik.

Vi gjør ikke nøyaktig det samme, men vi vet det er tøft å satse, så vi holder sammen, er tankegangen både der og på USAs solfylte vestkyst.

– I starten var vi engstelige for å fortelle ideen videre i frykt for at noen andre skulle snappe den opp før vi rakk å komme skikkelig igang, men når vi tok sjansen og følte vi var klare… altså når vi slapp taket og slappet av, og vi turte, fikk vi kontakter vi ikke hadde forestilt oss, forteller Stensrød og Andersen.

Visste du?
Ja, kommuner i Norge har millioner de ønsker å bruke på bedrifter de har trua på kan skape arbeidsplasser – Nøst har fått innvilget søknaden til Fredrikstad kommune om midler.

Nøst er veldig klar over at det er inn å selge og produsere produktet i hjemlandet, så er også planen med kabeltilbehøret.

– Det er spesielt i starten det er dyrt å komme i gang da støpen til masseproduksjonsmaskinene lages for hånd. Derfor har vi gjort dette i Kina, men planen er uten tvil å flytte produksjonen til Norge om dette går rett vei, og å lansere i Europa, med hjelp fra Erik Pavels.

I tillegg til produktutvikling gjør de design, foto og produktutvikling også for andre selskap som trenger det. De har altså flere bein å stå på, men håper at kabelnøsteren skal være produktet som gjør det mulig for dem å satse mye på nye produkter, for nye produktideer har de mange av.

Annonse


Annonse


Annonse