Apple har gått for AMD i samtlige av 15-tommerne.
Apple har gått for AMD i samtlige av 15-tommerne.

Annonse


– Derfor har de nye MacBookene AMD-kort

I de nye MacBook Pro-modellene på 15 tommer sitter det et dedikert grafikkort fra AMD, vanligvis pleier innstegsmodellen å levere med et intern grafikkort fra Intel.

Støtter to eksterne 5K-skjermer
Ars Technica har nylig testet den nye PC-en og de forklarer litt av teknologien bak det å gå for AMD i samtlige modeller.

Den nye LG-monitoren med 5K-oppløsning er en av årsakene til dette. Ars Technica forklarer at når man kobler den nye skjermen til en MacBook Pro, ser man to bilder som er stiftet sammen til ett.

«Dette er fordi den versjonen av DisplayPort som støttes av Intels GPU-er og nesten alle monitorer i dag – versjon 1.2 – ikke har nok båndbredde til å drive en 5K-skjerm ved 60 Hz på egen hånd. Det vil endre seg med DisplayPort 1.3, men det er ikke der riktig ennå», skriver Ars Technica og legger til at Apple sender to DisplayPort 1.2-strømmer til monitoren gjennom én enkelt Thunderbolt 3-kabel.

Annonse


Les også: Det Apple har gjort er helt poengløst.

AMDs kort har seks videostrømmer
Intels interne grafikkort støtter kun tre skjermstrømmer om gangen og gitt at én 5K-monitor krever to av dem, betyr det at samtlige ville blitt brukt til å drive én ekstern 5K-skjerm og den interne skjermen.

AMDs GPU på sin side, støtter hele seks strømmer om gangen. Det vil si at en 15-tommers MacBook Pro kan bruke fire av dem for to 5K-monitorer, én av dem til den interne skjermen og allikevel ha en ekstra strøm tilgjengelig.

Nye MacBook Pro på 13 tommer har støtte for én ekstern 5K-skjerm om gangen.

 

Kilder:
Ars Technica,
9to5Mac