PlayOn Cloud åpner en web-sesjon og laster ned filmer og serier fra skjermen - altså uten å laste ned noen filer.
PlayOn Cloud åpner en web-sesjon og laster ned filmer og serier fra skjermen - altså uten å laste ned noen filer.

Annonse


Dette programmet lagrer Netflix og HBO på alle enheter, også iPhone og iPad

PlayOn Cloud gjør det endelig mulig å “ta opp” innhold fra Netflix, YouTube og en hel rekke andre streaming-tjenester inkludert HBO Now.

Måten det gjøres på er i teorien lovlig, men det bryter mot avtalen du inngår med for eksempel Netflix – der det heter at du lover å ikke arkivere, laste ned, reprodusere eller distribuere videoene deres.

Teknisk lovlig
Det som gjør PlayOn teknisk sett lovlig er at den amerikanske opphavsrettsloven kalt Digital Millennium Copyright Act sier at det er omgåelsen av kopibeskyttelsesmekanismer som er ulovlig – så det eneste man bryter er avtalen med de enkelte streaming-tjenestene.

Dette er på grunn av metoden PlayOn Cloud tar opp programmene dine på. Når du bruker iOS-appen til å laste ned et program, starter en nettleser på den andre siden opp en sesjon med for eksempel Netflix, streamer serien eller filmen du vil ha en kopi av – og tar opp det som skjer på skjermen; vipps uten å bryte mot noen lover eller kopisperrer.

Annonse


Deretter lagres det en kopi av opptaket ditt i “skyen,” som du deretter kan se på når det måtte passe.

Tar opp i sanntid
Det betyr imidlertid at brukere av appen ikke får lastet ned innholdet med en gang – det tar for eksempel halvannen til to timer i streame ferdig en film, og det er ikke før streamingen og opptaket er ferdig at du får tilgang til innholdet. Så her må det planlegges litt.

Tjenesten er heller ikke gratis, men billig – det koster 2,5 dollar per måned å bruker tjenesten – omtrent tyve kroner.

Fordelen med tjenester som dette er klar: Du får endelig lastet ned filmer og serier fra Netflix, og får en kopi av filmer før de eventuelt forsvinner fra tjenesten – men ulempen er at det bryter mot tjenesteavtalen du inngår med Netflix for å komme til innholdet deres, så du risikerer rett og slett å bli kastet ut.

Mer om PlayOn Cloud finner du på hjemmesiden deres

Kilde
TechCrunch