Sånn ser en PlayStation 4 Pro ut når folka på iFixit er ferdig med den.
Sånn ser en PlayStation 4 Pro ut når folka på iFixit er ferdig med den.

Annonse


Playstation 4 Pro er nesten som en PC, og er lett å reparere

Vanligvis lanserer produsentene av spillkonsoller “Slim”-versjoner av konsollene sine omtrent midt i levetiden, men denne gangen har både Microsoft og Sony gått den andre veien og lansert 4K-vennlige konsoller som pakker mye mer kraft inn i maskinvaren .

PS4 Pro er som kjent en slik versjon – ikke “slim,” men kraftig. Og større.

En liten PC
Nå har iFixit demontert maskinen for å se hvor lett den er å reparere – og fordi det rett og slett er gøy å titte på innsiden av maskinvaren.

De omtaler PS4 Pro som om den skulle være en liten PC; den er større enn en vanlig PlayStation og hovedkortet dekker nesten hele basen.

Annonse


Den har også en harddiskskuff som er veldig lett å komme til for de som eventuelt ønsker å oppgradere til en SSD eller en større harddisk.

Større strømforsyning
Strømforsyningen er også oppgradert i denne versjonen, som ikke er så rart med tanke på at den må ha kraft nok til å dytte mange flere piksler enn tidliger.

Også hovedkortet er større i PS4 Pro, og i midten av dette sitter det en oppgradert AMD Jaguar CPU mikset med en Radeon GPU. Klokkehastigheten på denne er også oppgradert.

På bunnen er det en ramme med kjølerør, en vifte og en optisk stasjon.

Har bare brukt skruer
All innmaten er festet med skruer, i motsetning til mange mobiler som bruker lim.

Det er derimot bare harddisken man kan bytte før man kommer til “Warranty Void if removed”-klistremerker, men hvis du er vant til å skru på PCer, skulle det være en lek å fikse på en PS4 Pro.

Dermed har den også fått karakteren 8 av 10 i reparasjonsvennlighet.

Kilde
Geek.com
iFixit

Annonse