Google ønsker klarere kjøreregler for Android-produsentene.
Google ønsker klarere kjøreregler for Android-produsentene.

Annonse


Er dette den store Google-forbedringen hele Android-økosystemet trenger?

Google har de seneste årene jobbet hardt med å forene Android-produsentene og gi klare kjøreregler for enhetene som leveres selskapets tjenester.

Android Extensions
I sommer lanserte selskapet Android 7 Nougat og nå har de sendt ut «Android Compatiblity Definition Document» for denne OS-versjonen som inneholder flere interessante punkter.

Det mest interessante er kanskje «Android Extension». Selv om det er usikkert hva Google planlegger med dette, ser det ut til at selskapet jobber med å omgå produsentene og mobiloperatørene for å sende ut oppdateringer til AOSP API, Android Open Source Project, til hele økosystemet på én gang.

Mens AOSP-oppdateringer i dag krever en full oppdateringen av OS-et, kan det i fremtiden bety at Google i fremtiden kan sende ut viktige oppdateringer til Android uten å oppdatere hele systemet.

Annonse


Ønsker felles hurtiglading
En annen ting Google jobber med, er å få mobilprodusentene til å slutte å bruke proprietære ladeløsninger. Per nå finnes det hurtigladingteknologi som Quick Charge (Qualcomm), Turbo Charging (Motorola), SuperCharge (Huawei) med flere. Disse fungerer ikke på tvers av samtlige enheter.

Google ønsker at produsentene skal gå for én teknologi, nemlig USB Power Delivery. Dette er hurtigladeren som brukes i Google Pixel og har den fordelen at den støtter samtlige brikkesett.

Per nå er det kun en «sterk anbefaling» fra Google, men i dokumentet skriver selskapet at de i fremtiden kan komme til å gjøre det til et krav at alle USB-C-enheter fungerer like godt med samtlige standard USB-C-ladere.

Mer om «Android Extensions» kan du lese på Ars Technica.

 

Kilder:
Ars Technica,
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse