Touch Bar og sikkerhetsfunksjoner styres av en ARM-basert brikke fra Apple.
Touch Bar og sikkerhetsfunksjoner styres av en ARM-basert brikke fra Apple.

Annonse


For første gang har MacBook Pro en ARM-CPU

Folk har spurt om Apple vil lage en ARM-basert MacBook siden de begynte å lage sine egne ARM-prosessorer til iPhone og Apple Watch, og nå har det kommet, i hvert fall litt.

Styrer Touch ID, sikkerhet
For å styre Touch ID, sikre kameraet og nøkkelring-lagrede passord bruker Apple nettopp en hjemmelaget ARM-prosessor.

Brikken de også bruker til Touch Bar er den Apple-designede T1-brikken, som også finnes i Apple Watch Series 2.

Denne brikken styrer i tillegg til Touch Bar det som kalles Secure Enclave, som altså er Touch ID, nøkkelringen og kameraet.

Annonse


Også Apple Pay
Den styrer også Apple Pay-dialogbokser på skjermen som tegnes av T1-brikken når den brukes av Secure Enclave, akkurat som det gjøres i iPhoner og Apple Watch-brikker.

Selve Touch Bar drives av en modifisert versjon av WatchOS, i samarbeid med hovedprosessoren i MacBook Pro – som er enheten som faktisk tegner innholdet som sendes videre til T1-brikken.

Spesialiserte oppgaver
Så i steden for å gå helt over til ARM, som kanskje kan skje en gang i fremtiden, bruker Apple egenutviklede ARM-brikker for å gjennomføre konkrete oppgaver som sikkerhet og skjermtegning av enkelte, sikrede oppgaver, skriver TechCrunch

Vi har sett koprosessorer som dette tidligere i for eksempel iPhone, men det virker ifølge TechCrunch ekstra fornuftig til MacBooker der spesialiserte oppgaver kan gjennomføres av spesialisert brikker.

Og det åpner for spennende utviklinger videre, som for eksempel tastaturer med ARM-brikker i for å styre fremtidige Touch ID-implementasjoner på for eksempel iMac.

Kilde
TechCrunch

Annonse