Nintendo er svært så kortfattet om detaljene til den nye Switch-maskinen.
Nintendo er svært så kortfattet om detaljene til den nye Switch-maskinen.

Annonse


Nintendo Switch blir ikke bakoverkompatibel

Et av de mange spørsmålene som hagler rundt Nintendo Switch er om “konsollen” – som egentlig er bærbar – blir bakoverkompatibel med 3DS eller Wii U, men det ser dårlig ut for begge deler.

Nintendo Switch bruker sine egne spillkasetter som ikke er fysisk kompatibel 3DS og mangler en optisk stasjon som kan lese Wii U-disker.

Ikke en etterfølger
Dette er nå bekreftet av Nintendo selv, i et intervjuv med det japanske spillmagasinet Famitsu.

– Siden Nintendo Switch ikke er en etterfølger til Wii U eller Nintendo 3DS, kan du ikke spille med Wii U-disker eller et 3DS-kort, sier Nintendo til nettsiden.

Annonse


Det er imidlertid uklart om det bli mulig å spille nedlastbare Wii U eller 3DS-spill på den nye konsollen, men det ser ikke lyst ut.

Flere detaljer senere
Mediet som Nintendo Switch bruker kalles et “game card,” og er ikke en optisk disk, sier Nintendo videre.

Når det kommer til batteriet skal detaljene annonseres senere, og Nintendo vil så langt bare si at du skal kunne spille så mye som mulig når du er uten tilgang til strømnettet.

Nintendo ble også spurt om de har planer for smarttelefon-muligheter siden det sitter en Nvidia Tegra-prosessor i Switch, men det ville ikke Nintendo svare på.

En Nintento Switch er ikke en spillmaskin som kan beskrives som en “stasjonær videospillmaskin for hjemmet,” sier Nintendo videre, men den er “en helt ny maskin” som ikke kan sammenliknes med verken Wii U eller 3DS.

Og det var det lille Famitsu klarte å få ut av et kortfattet Nintendo, som åpenbart spiller med kortene tett til brystet enn så lenge.

Kilde:
Techradar
Famitsu.com

Annonse