Pokémon GO har i det minste fått folk opp fra sofaen.
Pokémon GO har i det minste fått folk opp fra sofaen.

Annonse


Studie: Pokémon GO-spillerne har gått over 100 milliarder skritt

Er det én ting sommeren 2016 vil bli husket for – i hvert fall på mobilfronten – er mobilspillet Pokémon GO.

144 milliarder skritt
Personer i alle aldre og i mange land har gått mann av huse på jakt etter digitale lommemonstre. Å være i bevegelse er en av tingene med spillet og Microsoft Research har forsket litt på helsegevinstene til monsterjegerne.

I studien deres – «Influence of Pokémon Go og Physical Activity: Study and Implications» – kommer det frem at spillerne har økt aktivitetsnivået deres betraktelig og ifølge estimater har Pokémon-spillerne gått 144 milliarder skritt bare i USA.

Les også: Pokémon GO har mistet nesten alle sine betalende spillere.

Annonse


Medianalder på 33 år
Rundt 1500 personer deltok i studien som ble avholdt i juli og august, dette var også på den tiden at populariteten til spillet var på sitt høyeste. Polygon skriver at dette er et lavt antall i sammenligning med hvor mange millioner som faktisk lastet ned spillet, men lederen for studien, Tim Althoff ved Stanford-universitet, forklarer at funnene deres gir troverdighet til resultatet:

«I studien vår var medianalderen på 33 år (gitt til forventningene til hvem som faktisk spiller Pokémon Go), 36,5 prosent var overvektige og 28,2 prosent sykelig overvektige. Det stemmer godt med offisielle estimater fra USA. Det indikerer at gruppen vår ikke er helt borte», skriver forskeren til Polygon.

Beveget seg mye oftere
I tillegg til kontrollgruppen på rundt 1500 personer har de hentet tall 31 793 Microsoft Band-brukere i USA. Resultatene viser at jegerne var enda mer aktive enn personer som kun gikk rundt med et Band.

«Etter at de startet å spille Pokémon Go, viste de en økt aktivitet til en daglig gjennomsnitt på 7229 steg … som nå er rundt 13 prosent høyere enn kontrollgruppen», står det i studien.

Er du en aktiv Pokémon GO-spiller og har du merket noen helsegevinster i forbindelse med jakten?

Hele studien kan du lese her.

 

Kilde:
Polygon,
Arxiv

Annonse