Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kan du sende superhemmelige meldinger i Messenger. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Nå har også Messenger superkryptering

Ruller ut til 900 millioner brukere.

Nyheten kom allerede i juli-måned og har sakte, men sikkert blitt rullet ut til samtlige brukere. Nå er de i mål.

Ende-til-ende-kryptering
Nå kan også Messenger-brukerne sikre samtalene sine med ende-til-ende-kryptering. Det betyr at det er kun avsender og mottaker som kan lese meldingene. Hverken Facebook eller andre har tilgang.

«Meldingene er allerede sikre, men hemmelige samtaler blir kryptert fra den ene enheten til den andre», forklarer Facebook endringen i Messenger.

Må aktiveres
For å starte en hemmelig samtale, som Facebook kaller det, trykker man på ny melding i Messenger-appen. Deretter velger man «Hemmelig melding» øverst til høyre.

I hemmelige samtaler kan blant annet sette en tidtaker for at en sendt melding skal forsvinne, men man kan hverken sende GIF-er eller videoer.

Det er også noen andre begrensninger på Facebooks implementering. Det er for eksempel ikke mulig å ta med samtalene fra en enhet til en annen – hvis man bruker flere – og de er dermed låst til den samtalen startet på.

Hemmelige samtaler er tilgjengelig for smarttelefoner med nyeste versjon av Messenger-appen. Vi har testet på Android, iOS og Windows 10 Mobile, og i de to førstnevnte er krypterte samtaler på plass, men ikke for sistnevnte.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: facebook, kryptering, messenger