Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det ser ut til å være mer trøbbel på trappene for Yahoo. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Hevder Yahoo masseovervåket e-post

På oppdrag fra USA.

For kort stund siden kom det frem at over 500 millioner Yahoo-kontoer er blitt hacket. Nå er en annen skandale på trappene.

–På oppdrag fra FBI eller NSA
Kilder Reuters har vært i kontakt med hevder at hundrevis av millioner e-poster er blitt skannet og overvåket av Yahoo, på oppdrag fra amerikansk etterretningstjeneste.

Ifølge Reuters kilder har Yahoo etterkommet kravene fra FBI, visstnok på oppdrag fra NSA, om søke all innkommende e-post om spesifikk informasjon. For å få til dette har Yahoo visstnok utviklet en egen programvare beregnet til dette formålet.

Dette skal være første tilfellet der et IT-selskap har hjulpet en etterretningstjeneste å gå gjennom samtlige e-poster, ifølge sikkerhetseksperter, skriver Reuters.

– Følger USAs lover
Selskapet har så langt ikke kommentert påstandene, men skriver i en pressemelding at «Yahoo er et lovlydig selskapet, og følger USAs lover».

«Ifølge amerikansk lov kan etterretningstjenester i visse tilfeller be tele- og IT-selskap om brukerinformasjon, for eksempel for å forebygge terrorangrep», skriver NTB.

Google uttaler kategorisk at de aldri har mottatt en slik krav fra amerikansk etterretning, mens fra Microsoft heter det følgende:

– Vi har aldri deltatt i en hemmelig skanning av e-posttrafikk slik som det som har blitt rapportert i dag om Yahoo.

 

 

Kilder:
NRK,
Reuters,
Neowin

Stikkord: Overvåkning, yahoo