Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 7 må se seg slått av konkurrentene i ny test. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– iPhone 7 har dårligst batteri av alle nåværende toppmodeller

Klarer bare halvparten av ringetiden til Samsung Galaxy S7.

Which?, en britiskbasert organisasjon som tester forbrukerelektronikk, har testet fire flaggskippmobiler for å se hvilken som har best batterilevetid.

Ringe- og surfetid
De fire modellene er Apple iPhone 7, HTC 10, LG G5 og Samsung Galaxy S7, og de testes i antall ringeminutter og surfetid over 3G-nettverket.

I testene deres er det HTC 10 som kommer best ut i begge. Ringetiden holdt til hele 1859 timer, nesten 31 timer, og med 3G-surfing sa ikke batteriet stopp før det hadde gått 790 minutter, 13 timer og ti minutter.

Les også. Synes du iOS 10 gir dårligere batterilevetid? Dette er nok forklaringen.

Htc 10 best, iPhone 7 dårligst
Nye iPhone 7 ble desidert dårligst av de fire mobilene under snakketesten. Mobilen holdt i kun 712 minutter, 11 timer og 52 minutter. Det er halvparten av tredjemann på listen, Galaxy S7, som greide 1492 minutter.

På surfedelen var også iPhone 7 dårligst med 615 minutter, 10 timer og 15 minutter.

HTC 10 kommer best ut, iPhone 7 dårligst.
HTC 10 kommer best ut, iPhone 7 dårligst.

Minst batteri av samtlige
Slik forklarer Which? de dårlige resultatene til Apples nye stjerneskudd:

«Det høres kanskje åpenbart ut, men hovedårsaken ligger i de forholdsvis små cellene til den. Smarttelefonbatterier måles i milliamperetimer (mAh). iPhone 7 har et batteri på 1960 mAh, mens HTC 10 har et batteri på 3000 mAh: da er det ikke overraskende at et batteri som er på den halve størrelsen varer omtrent halvparten så lenge per lading.»

Which? er kjente for sine avanserte tester der de blant annet bruker sin egen telefonnettverksimulator for å sørge for at signalstyrken er lik i hver test.

 

Kilder:
Which?,
9to5Mac

Stikkord: htc, iphone