Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 7 har problemer med å opprettholde Bluetooth-tilkoblingen i BMW-er. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Bluetooth-trøbbel for iPhone 7

BMW-eiere klager over tilkoblingen.

Da iPhone SE ble lansert på vårparten i år dukket det raskt opp rapporter om Bluetooth-problemer.

iPhone 7, Bluetooth og BMW
Problemet gjaldt i hovedsak biler der brukerne opplevde dårlig Bluetooth-tilkobling samt dårlig lydkvalitet og samtalekvalitet. Noe også får anmelder påpekte da han testet telefonen.

Nå ser det ut til at også ferske iPhone 7 og 7 Plus har problemer med Bluetooth i enkelte bilmodeller.

På forumet til MacRumors er det flere lesere som skriver at de opplever feil med Bluetooth-tilkoblingen i biler fra BMW.

Musikken kuttes
De fleste skriver at iPhone 7 strømmer musikk over Bluetooth i rundt 5–10 sekunder før den kutter ut. Feilen ser ut til å gjelde både iOS 10.0.1 og 10.0.2. Den eneste løsningen virke å være å glemme iPhone 7 under innstillingene i bilen multimediesystem og pare den på nytt.

BMW bekrefter at de er klar over problemet og at de jobber tett med Apple for å sørge for kompatibilitet for iPhone 7 i deres kjøretøy.

«På dette tidspunktet er Apple iPhone 7 ikke en godkjent enhet i vår kjøretøy frem til testingen er fullført», heter det i en uttalelse fra BWW.

Hyundai- og Kia-eiere ser også ut til å være berørte, dog ikke i like stor skala. Vi har testet iPhone 7 i både nyere Ford og Toyota uten problemer.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Bil, bluetooth, iphone