Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Endelig lar Siri seg kontrollere med norske fraser på Apple TV også. (Ill.: Apple)

Nå kan du snakke norsk til Apple TV

Endelig kan du fortelle Siri hva du vil se på TVen.

Det var på slutten av året i fjor at Apple slapp en ny Apple TV til markedet, den største nyheten i den nye generasjonen var muligheten for å laste inn apper og stemmestyring.

Siri til flere plattformer
Utviklingen innen stemmestyring oppleves ofte litt bittersøt, i alle fall for undertegnede. Det er naturlig nok de større verdenspråkene som får høste fordelene av dette først.

Men, både Apples Siri og Google Now støtter norske talekommandoer nå. Problemet oppstår som regel når det er en blanding av norske og engelske ord, som for eksempel når du skal søke etter noe.

Tidlig i august lanserte også Apple sin egen fjernkontroll-app.

Heldigvis fortsetter Apple å bringe Siri til flere språk og plattformer og nå kan du også styre din Apple TV og dets apper med vårt fagre språk.

Mange muligheter
Det er i en oppdatering til tvOS av denne muligheten kom, sammen med nyheter som «dark mode», automatiske nedlastninger på tvers av kompatible enheter og mer.

Du kan for eksempel søke etter filmer basert på skuespillere, årstall, sjanger og mye annet. En viktig funksjon er at du også kan søke etter innhold i en spesiell tjeneste.

For eksempel kan du be Siri om å finne filmer Richard Gere på Netflix, eller videoer med 2Pac på Youtube.

Gjør nesten alt
Du kan også be Siri om å gjøre ting som å spole tilbake x-antall minutter, starte fra begynnelsen eller få Siri til å fortelle deg hvem det er som spiller i filmen du ser på.

En annen fin funksjon er at den også viser hvor en film eller serie er tilgjengelig, slik slipper du å leie noe som allerede har blitt tilgjengelig gjennom for eksempel Netflix.

Apple har lagt ut en komplett oversikt over de nye funksjonene til Apple TV her.

Bruker du dette på din Apple TV? Del gjerne dine stemmekommandoer med oss i kommentarene.

Denne videoen viser hva som skjer når nordmenn skal bruke stemmestyring i en Audi (Forøvrig ikke relatert til saken) : 

Kilder:
Tips
Din Side
Apple

 

Stikkord: Apple, appletv, siri, tv