En ANDROS robot ble brukt for å ta våpenet fra en ransmann.
En ANDROS robot ble brukt for å ta våpenet fra en ransmann.

Annonse


Holdt politiet unna i seks timer, ble avvæpnet av robot

Konfrontasjonen mellom den mistenkte og spesialenheten fra politiet varte i nesten seks timer.

Lang konfrontasjon
Det var i forrige uke at politiet i Los Angeles brukte en fjernstyrt bombe-robot av typen ANDROS for ta våpnet til den 51 år gamle Brock Ray Bunge etter en konfrontasjon mellom mannen og politiet som hadde vart i over seks timer.

Hendelsen var over før et eneste skudd ble avfyrt.

Vi har tidligere skrevet om denne rakkeren fra Boston Dynamics, og du vil ikke tro hva den roboten er i stand til.

Annonse


Svært voldelig
Det skal ha begynt med at politiet jaktet på mannen som var mistenkt for å rane to personer og drapsforsøk på en tredje. Et politihelikopter sporet Bunge til hans gjemmested bak en haug dekket med kvister og stålnetting.

Det var en slik ANDROS robot som ble brukt av politiet.
Det var en slik ANDROS robot som ble brukt av politiet. (Ill.: Public Domain)

Der ble Bunge i seks timer mens SWAT (Spesialstyrker) fra politiet ventet. Mannen nektet å overgi seg og politiet valgte til slutt å sende roboten inn for å ta en nærmere titt og la merke til geværet som lå på bakken ved føttene hans.

Overgav seg
Operatørene av roboten klarte dermed å snappe til seg våpenet og rygge unna. Desperadoen la først merke til at våpenet var borte når roboten kom tilbake for andre gang for å fjerne noe av nettingen som mannen gjemte seg bak.

Uten et våpen i hånd så ikke mannen noen annen mulighet enn å overgi seg umiddelbart.

Denne saken føyer seg inn i rekken av saker hvor amerikansk politi i økende grad benytter roboter og droner i kampen mot kriminaliteten. Nå går også diskusjonene på hva vi skal kalle våre nye kolleger og sågar hvilke rettigheter de skal ha.

Kilde:
Engadget

Annonse