Hopp til navigasjon Hopp til innhold
EU ser ut til å skrote det omstridte roaming-forslaget. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

EU gjør roaming-helomvending

Etter kritikk fra flere hold.

Reisende mobilkunder kan se frem mot juni 2017 ettersom det er starten på et «roaming-fritt» EU.

Snudde
Den kommende endringen kunne få seg et aldri så lite svekk forrige uke da EU la frem et nytt forslag som vill begrense tilbudet.

Nå ser det derimot ut til at EU har valgt å skrote det omstridte forslaget og at begrensningene ikke trer i kraft. På unionens nettsider kan man nå lese at «utkastet har blitt trukket tilbake på oppdrag fra kommisjonspresident (Jean-Claude) Junker og at kommisjonen jobber med en ny versjon».

Maksbegrensning på fri roaming
Det var forrige uke at EU la frem et utkast til en begrensning på kuttingen av roaming-avgiften. I hovedsak var det reisende som er borte fra hjemmet i en lengre periode som hadde fått merke det. Personer vil kunne surfe uten roaming-kostnader i inntil 30 dager sammenhengende. Etter det må de betale.

I tillegg var det snakk en maksbegrensning på hvor ofte man kan slippe unna avgiften i løpet av et år. Totalt 90 dager i året kan du surfe i et annet land uten å måtte betale roaming-avgiftene. De resterende 275 dagene slipper du ikke unna.

Utkastet er nå trukket tilbake.

 

Kilder:
IDG,
Lovdata

Stikkord: eu, Mobil, roaming