Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Linux distribusjonen «Elementary OS» i ny versjon

Har sterkt fokus på design og brukervennlighet.

Utviklerene bak «Elementary OS» har alltid hatt et fokus på design og brukervennlighet i alt de har gjort med sin versjon av Linux.

Opplevelsen og intuitive grensesnitt
Teamet bak Elementary setter brukeropplevelsen og intuitive grensesnitt høyt, og sørger for å kvalitetssikre hver detalj før den slippes ut til brukerne.

Brukermassen til den relativt lille distribusjonen har likevel klart å oppnå 1.2 millioner nedlastinger, og da er ikke P2P medregnet.

Forrige versjon, Freya, så mer enn 73 prosent av de 1,2 millioner nedlastingene komme fra lukkede plattformer som Windows og OS X.

Nye indikatorer og varsler gir en mer helhetlig brukeropplevelse.
Nye indikatorer og varsler gir en mer helhetlig brukeropplevelse. (Ill.: Elementary OS)

Loki
Etter to beta-runder har den stabile versjonen av distribusjonen nå blitt sluppet til allmen forlystelse.

Loki, eller Elementary OS 0.4, har siden forrige versjon fått over 1000 feilrettinger, forbedringer av stabilitet, nye funksjoner og  gjennomgått en del større endringer i brukergrensesnittet.

Blant oppdateringene finner vi helt nye system-indikatorer og større vekt på integrasjon av varsler.

Det har også blitt endring i valg av nettleser, i stedet for «Midori» har Elementary-teamet gått for «Epiphany». Teamet bak Elementary har også tatt over utviklingen av epost-klienten Geary Mail og gitt den navnet Mail.

Ønsker å gjøre mer
I et intervju sier en av utviklerne bak Elementary at de som selskap ønsker å gjøre mer for åpen kildekode-miljøet i  form av å skape flere jobber, og øke andelen installasjoner av deres og andres Linux-distribusjoner.

Før OS-krigen starter i kommentarfeltet kan dere jo ta dere tiden til å lese denne kommentaren fra Carina Grøttem.

Her kan du se utviklerene,Daniel Foré og Cassidy James, selv forklare hva som er forbedret i denne versjonen og snakke om Elementary OS på generelt grunnlag:

 

Kilde:
Neowin

Stikkord: linux, opensource