Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook slår ned på innhold de ikke liker, inkludert ikoniske krigsbilder. (Ill.: Tom Egeland)

Facebook ønsket ikke å skille mellom krigsbilder og barneporno – slettet førstnevnte

Slik unnskylder de seg – truer Egeland med permanent utestengelse.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum og forfatter Tom Egeland ble denne uken utestengt fra Facebook.

Fortsetter menings-diktaturet
Egeland har faktisk blitt utestengt enda en gang, etter å ha delt Aftenpostens innlegg om norske mediefolks utestengelse fra det sosiale nettverket. Egeland trues nå med permanent utestengelse.

Nå har Facebook kommet med et slags forsøk på forklaring, en forklaring som ikke lover godt for fri informasjonsflyt og ytringsfrihet fremover, om Facebook fortsatt beholder sitt monopol som sosial plattform i land som Norge og USA.

Legg merke til siste strofe om å tilby Facebook som et «sikkert og respektfullt» sted – dette minner om mange elevers krav på amerikanske Universitet om å få skånes mot meninger de selv ikke er enige i.

Men det startet ikke denne uken, og det startet ikke med kjente norske mediehus og journalist-navn. Facebook har nemlig i mange måneder kastet ut personer de mener ikke skaper et «sikkert og respektfullt samfunn», inkludert iraker Faisal Saeed Al Mutar som kjemper mot Islamist-ideologi i sitt nye hjemland USA etter å ha overlevd Saddams Irak.

Les Facebooks svar
Facebooks svar i sin helhet fra en ikke-navngitt PR-representant:

«Samtidig som vi erkjenner at dette bildet er ikonisk, er det vanskelig å skape et skille mellom å la et bilde av en naken barn i ett tilfelle passere, men ikke andre.

Vi prøver å finne den rette balansen mellom mulig for folk å uttrykke seg og samtidig opprettholde en trygg og respektfull opplevelse for vårt globale samfunn.

Våre løsninger er ikke alltid perfekte, men vi vil fortsette å prøve å forbedre våre retningslinjer og på hvilke måter vi bruke dem.»

 

Kilde:
Guardian

 

Stikkord: facebook, ytringsfrihet