Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook har endret mening og mener nå at bildet av den lille jenta som løper fra krigens grusomheter i Vietnam, likevel kan publiseres på Facebook. (Ill.: Facebook)

Facebook gjør helomvending – lover å publisere Vietnam-bilde

Etter at Erna Solberg kom på banen.

Først nektet Facebook å etterkomme ønsket fra Schibsted om å få publisere det ikoniske Vietnam-bildet, nå snur de.

Oppdatert, 20:19:

Det er nyhetsbyrået AFP, og ikke Aftenposten, som har snakket med Facebook og fått bekreftet endringen.

Dette sa de først
Dette meldte Facebook via en anonym talsperson: «Samtidig som vi erkjenner at dette bildet er ikonisk, er det vanskelig å skape et skille mellom å la et bilde av en naken barn i ett tilfelle passere, men ikke andre.

Vi prøver å finne den rette balansen mellom mulig for folk å uttrykke seg og samtidig opprettholde en trygg og respektfull opplevelse for vårt globale samfunn.

Våre løsninger er ikke alltid perfekte, men vi vil fortsette å prøve å forbedre våre retningslinjer og på hvilke måter vi bruke dem.»

Nå sier de dette
Facebook begrunner endringen med at bildet er ikonisk og av historisk betydning. Dette «oppveier verdien av å tillate deling, verdien av å verne samfunnet ved å fjerne det», melder Facebook ovenfor Aftenposten.

Bildet skal altså gjeninnsettes.

Solberg reagerte
Det har stormet i norske medier etter at Facebooks reaksjon ble kjent. Det er rimelig å tro at Facbook fått med seg at Erna Solberg, Norges statsminister, ikke er fornøyd med at nettgiganten sensurer slik innhold.

 

Kilde:
Aftenposten

Stikkord: facebook, ytringsfrihet