Battlefield 1 er moro.
Battlefield 1 er moro.

Annonse


Sniktitt: Battlefield 1

Battlefield 1 minner i visse øyeblikk om Mad Max, og det er på ingen måte et negativ.

Halvseriøs krigsgalskap
For når man dundrer ned sandsletta med tanksen og flankes av hester, flammekastere, fly og tog er det kanskje meningen at det skal se ut som første verdenskrig, men det blir såpass actionspekka galskap av det hele at man  morer seg enda mer enn om det var en dønn seriøs sim.

For det er smart det Dice har gjort å med første verdenskrig: å blande pseudo-realisme med rå krigsbrutalitet og all galskapen som følger med i en spillserie som Battlfiefld.

Fortsatt Battlefield
I den lille beta-en er det nemlig ikke de store tingene som gjør at spillet er langt mer enn en Battlefield 4-mod med ny drakt, men hundrevis av små ting som gjør dette ferskt.

Annonse


For dette er Battlefield, og som i et hvert Battlefield-spill (det er ingen større endringer på hvordan føles og vinnes, men det betyr ikke at det føles ut som en mod), er hovedmålet å skape utrolige scener med deg i hovedrollen – dette, og spillermodusene vi har testet i beta-en (Conquest og Rush), er ikke grunnleggende annerledes enn de andre spillene i serien, men trolig det beste til å føle du er hovedrolleinnhaveren i en krigsfilm, samtidig som det er svært viktig å spille på lag.

Mer nærkamp
Ikke overraskende fordi grafikken er mye bedre, det er jo viktig når slikt er en del av formålet, men også fordi vi liker up-close nærkamp (Close Quarters-DLC-en til Battlefield 3 er en av våre absolutte favoritter), noe det er mye mer av i Battlefield 1, enn 3 og 4.

Det er fortsatt ujevnt når det er maksimalt moro, men det er alltid moro.

Du får poeng på skalaen for å skade fienden som er vanskeligere, men desto mer tilfredsstillende å treffe enn tidligere, noe som gjør at man oftere ønsker å være Rambo (spesialfunksjonen der man en kort tid kan storme fremad med bajonetten later til å være et godt balansert triks, men ikke skyt oss tidlig neste år om noen blir for gode).

Konklusjon og ytelse
Vi tror Dice har en vinner her, men vi trenger mange flere timer med det endelig spillet for å gjøre oss opp en mening. Og jo, vi kan også fortelle litt om grafikkytelsen.

Med nyeste Nvidia-drivere spesiallaget for beta-en, oppnår vi fra 60 til 80 bilder i sekundet med følgende innstillinger og 2560 x 1440 (Intel Core i5, Nvidia GeForce GTX 980ti 6GB – fabrikkoverklokket, 16GB RAM, SSD):

Vårt Battlefield 1-oppsett.
Vårt Battlefield 1-oppsett. (Ill.: ITavisen)

Annonse