Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Google AI på vei inn i jordbruket

Maskinlæring gjør sorteringsarbeidet så bøndene kan fokusere på viktigere oppgaver.

Kunstig Intelligens trenger ikke å slå en verdensmester i Jeopardy eller kurere kreft. Noen ganger er det nok å forenkle livet til noen.

Ville hjelpe mor og far
Det er en mann ved navn Makoto Koike som har bygget sorteringsroboten som er ment å hjelpe hans foreldre med å sortere agurkene de dyrker.

Roboten bruker Googles maskinlærings-teknologi, Tensorflow, systemet er utstyrt med en Raspberry Pi 3 med et kamera tilkoblet. Dette tar bilder av grønnsakene og sender bildene til et lite nevralt nettverk, om dette nettverket identifiserer de som agurker sendes de videre til ett større nettverk som analyserer de basert på farge, form og størrelse.

Så brukes en Arduino Micro til å gjennomføre den faktiske sorteringen mens en Windows PC trener det nevrale nettverket ytterligere med bilder.

Litt arbeid gjenstår
Det er ikke et perfekt system enda, og oppfinneren sier at det tar ca 2-3 dager å trene den kunstige intelligensen i å sortere korrekt. Han legger også til at de 7000 bildene han har brukt så langt, sannsynligvis ikke er nok.

Sorteringsmaskinen hadde en suksessrate på 95 prosent når det kom til bilder, men når den skulle sortere faktiske agurker så falt raten til rundt 70.

Se video av maskinen her:

Kilde:
Engadget

Stikkord: AI, Google, maskinlæring, Tensorflow