Finske Elisa og Huawei viser at det finnes utappet potensiale i 4G nettet.
Finske Elisa og Huawei viser at det finnes utappet potensiale i 4G nettet.

Annonse


Finsk teleoperatør er verdens raskeste over 4G

Finske Elisa, sammen med Huawei har satt ny rekord for hastigheter oppnådd over ett 4G nettverk. Hele 1.9 Gbps over et 4G nettverk klarte de to å oppnå med det siste markedet har å by på av teknologi.

Hårete mål
Innmarsjen til 4K, 360° video, VR og AR gjør at stadig kjappere tilkobling og bredere dekning vil være en høy prioritet hos selskaper som Elisa fremover. Selskapet har planer om å lansere et «premium tilbud» på hele 1 Gbps i Finland i løpet av de neste to til tre årene, ifølge selskapets daglige leder, Veli-Matti Mattila.

NetCom, nå Telia, har også tidligere forsøkt å presse grensene til 4G nettet her hjemme. Da stoppet det på omtrent 950 Mbps. Australske Telstra har også vært ute og testet og endte opp på omtrent 1 Gbps.

Skeptiske analytikere
Etter at Elisa annonserte sin angivelige verdensrekord har flere markedsanalytikere gått ut og moderert flere av påstandene til selskapet.

Annonse


Blant annet sier Nick Wood fra Total Telecom at «Å rulle ut et nettverk som kan levere 1.9Gbps betyr ikke at kundene vil få 1.9Gbps», dette er fordi alle kundene i nettet måtte dele på denne kapasiteten.

«Faktisk så kommer kundene mest sannsynlig til å oppleve en beskjeden forbedring i hastighet og stabilitet, det er flott, men gir ikke like fine overskrifter som 1.9Gbps gjør», sier han videre til BBC.

På niende plass
I en rapport som nylig kom ut fra OpenSignal, så er Finland rangert som nummer ni i forhold til 3G/4G dekning og ytelse.  Den høyeste hastigheten nettverket til Elisa tillater idag er 450 Mbps, mens mobile brukere kan få opptil 300Mbps.

Mattila uttaler også til BBC at den nye rekorden viser at det fortsatt er mye å hente av kapasitet i 4G nettene.

Kilde:
BBC
Neowin

 

 

Annonse