Microsoft «ødela» flere millioner web-kameraer med sin store august-oppdatering

Microsoft har gjort endringer i sin store august-oppdatering som kan påvirke millioner av brukere på en negativ måte.
Microsoft har gjort endringer i sin store august-oppdatering som kan påvirke millioner av brukere på en negativ måte.

I den siste store oppdateringen til Windows 10 så fjerner Microsoft støtten for to større komprimeringsformater for video.

H.264 og MJPEG
De to formatene ble fjernet i oppdateringen som markerte ettårsdagen til Windows 10 er i bruk av mange.

Etter oppdateringen er det nå millioner av brukere som oppdager at deres kameraer ikke lenger kan brukes. Mange melder også, i følge The Verge, om at det er problemer også med Microsofts egen Skype.

Annonse

Les også: Denne flausen fra Microsoft er nesten ikke til å tro

Angivelig er H.264 og MJPEG fjernet fordi visse applikasjoner nå har mer direkte tilgang til webkamere etter oppdateringen.

Berører mange brukere
Det er kameraer fra store merker som Logitech som har problemer nå, men også applikasjoner som bruker disse formatene er nå ubrukelige.

Vag uttalelse
I en noe vag uttalelse til Gizmodo sier Microsoft at «Windows 10 har den høyeste kundetilfredsheten av noen versjon av Windows». De sier videre at de følger det de kaller uventet oppførsel etter oppdateringen og at de jobber med å undersøke disse og gi tips til feilløsning.

Det er pr nå altså ingen offisiell plan om å gjeninnføre formatene som ble fjernet. Thurrot.com melder derimot at en offisiell fiks kan komme i september-oppdateringen.

Mulig løsning
En av bidragsyterene på Thurrot.com har publisert en quick-fix på sin twitter-strøm for de som ikke er redde for å rote rundt i registeret.

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse