Derfor gjør Netflix denne endringen

Netflix legger til HTTPS for å sikre ditt og sitt eget privatliv.
Netflix legger til HTTPS for å sikre ditt og sitt eget privatliv.

Netflix har brukt DRM siden starten og nå ønsker de også å kryptere selve strømmen. Men det har ikke noe med fildeling å gjøre

Mer privatliv
Det er ikke bare for at ingen skal se at du strømmer en halv sesong med Lego: Legends of Chima mens du egentlig burde jobbe at Netflix gjør denne endringen, det er også  i følge Engadget, slik at tredjepartstjenester ikke skal kunne samle detaljert informasjon om dine strømmingsvaner.

Det er allerede over et år siden Netflix først annonserte at de ønsket å gjøre denne endringen, men å gjøre den for 80 millioner brukere er en komplisert affære.

Annonse

Les også: Frakoblet Netflix kan komme i år

Mange løsninger ble vurdert
I et innlegg på Netflix egen «techblog» så beskriver de arbeidet som ligger bak endringen og hvilke vurderinger som ble gjort. Det er selskapets Open Connect servere som er sentrale i denne endringen. Open Connect er navnet på de «boksene» som selskapet plasserer ut hos internettleverandører for å bringe Netflix biblioteket nærmere seerne.

Nå kommer det populære Netflix verktøyet til iPhone og Android også.

Ferdig innen utgangen av 2016
I følge denne rapporten om overgangen så ser selskapet for seg at innen utgangen av 2016 så skal majoriteten av strømmingssesjoner være flyttet over til TLS.

Kilde:
Engadget
Netflix

Annonse
Annonse