Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple kjøper Carpool Karaoke. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Apple kjøper «Carpool Karaoke»

Det populære YouTube-innslaget blir eksklusivt til Apple Music.

Hvis du har utforsket YouTube de siste månedene, har du med sikkerhet fått med deg de populære «Carpool Karaoke»-videoene.

Apple Music
Serien startet som et innslag i TV-programmet The Late Late Show with James Corden der den britiske talkshowverten har med seg musikkkjendiser på kjøretur mens de synger med på kjente sanger.

Nå har altså Apple kjøpt opp rettighetene til serien og selskapet har bestilt 16 episoder som blir eksklusivt tilgjengelig til Apple Music-abonnenter.

Satser på eksklusivt innhold
Corden vil fungere som produsent for serien, men det er en annen som vil ta over rollen som sjåfør. Britens talkshow vil fortsatt lage mer «Carpool Karaoke» med ham i førersetet.

Apple har tatt store steg for å sette Music-strømmingen på kartet og satser på eksklusive avtaler for å kapre kundene. Blant annet har de inngått avtaler med artisten Taylor Swift og Dr. Dre-skiva Compton var først tidseksklusiv til Apple Music før den ble sluppet til Spotify, Groove, Tidal med flere.

De har også oppdatert stemmeassistenten Siri som svarer «beklager, jeg kan ikke hjelpe deg. Du abonnerer ikke på Apple Music» på diverse musikkspørsmål.

 

Kilder:
Deadline,
Neowin

Stikkord: Apple, applemusic