Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Acer er en av de ledende på Chrome OS-fronten. (Ill.: Acer)

Spår salgsboom for Chromebookene

Men Google er nok ikke helt fornøyde.

Googles Chromebook-maskiner har smått begynt å skaffe seg et navn på PC-markedet, men de er fortsatt bare småfisk.

Tar over klassrommet
Analyseselskapet Gartner spår at PC-er basert på Google Chrome OS vil stige med 18 prosent i år til rundt 7,5–8 millioner. I fjor ble det solgt 6,5 millioner. Videre tror de at veksten vil holde seg på et tosifret antall prosent frem til 2019.

En av årsakene til at salget av Chromebookene har vokst såpass, er at de er blitt svært populære i den amerikanske skolen. Apple-sjef Tim Cook er ikke særlig begeistret over at Chromebookene har tatt iPadens plass i klasserommet og omtalte PC-ene som «testmaskiner» i fjor vinter.

Svenske IDG skriver at selv om pilen peker oppover er nok ikke helt fornøyde. De hadde nok håpet at flere skulle erstatte sine Windows-baserte maskiner med en PC med Chrome OS. Ifølge Gartner virker ikke det å være tilfellet.

Les også: Denne nye Chrome-maskinen holder det gående i timer.

Fortsatt liten
PC-er med Chrome OS er et av få markeder i PC-bransjen som faktisk vokser, men det gjelder også hybrid-PC-er og kraftige spillmaskiner med Windows. 6,5 millioner enheter er fortsatt en brøkdel av de 290 millionene PC-er som ble solgt i fjor. Apple selger til sammenligning rundt 4–5 millioner Macer i kvartalet.

Google annonserte nylig at Android-apper snart skal fungere på Chrome OS, noe de håper bare vil øke populariteten til operativsystemet.

Har du byttet fra Windows eller OS X til Chrome OS?

 

Kilde:
IDG

Stikkord: ChromeOS, Google