Også Mozilla gjør sitt for å kutte ned på Firefox.

Annonse


Snart vil Firefox blokkere Flash-innhold

Som mange andre ønsker også Mozilla å kutte ut mest mulig Flash på verdensveven.

Skjer neste måned
I en oppdatering som slippes i august vil Firefox blokkere Flash-innhold som «ikke er essensiell for brukeropplevelsen».

Valget virker å være starten på slutten for Flash i Firefox og i 2017 vil Mozilla innføre en «klikk-for-å-aktivere»-funksjon i nettleseren. Det innebærer at brukeren fysisk godkjenner bruk av Flash på hvilken som helst side. Samtidig oppfordrer de nettsider som bruker Flash eller Microsoft Silverlight å oppgradere til HTML-teknologier så fort som mulig.

– Vil gi en bedre opplevelse
Ifølge selskapet vil den kommende oppdateringen føre til at antall Flash-relaterte krasjer synke med ti prosent. I tillegg vil den føre til «bedre sikkerhet, forbedret batteritid, hurtigere innlasting av sider og bedre nettleserrespons».

Annonse


Data Mozilla la frem viser at krasjer relatert til Firefox-utvidelser sank når både YouTube og Flash byttet fra Flash-video til HTML5 som standard.

Antall krasjer for utvidelser har gått nedover.
Antall krasjer for utvidelser har gått nedover.

Mozilla er på ingen måte det første selskapet som kaster Flash over bord. I mai annonserte Google hvordan de skal ta knekken på Flash i Chrome og i vinter annonserte samme selskap at det snart blir slutt på Flash-annonser.

 

Kilder:
Mozilla,
The Verge

Annonse