Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ARM Holdings slukes av japanske SoftBank. (Ill.: ARM)

ARM selges for nesten 270 milliarder kroner

Fire ganger det Microsoft betalte for Nokias mobilavdeling.

De hverken produserer eller selger brikkesett, men de har nylig blitt slukt av japanske SoftBank for 31,4 milliarder dollar, rundt 265 milliarder kroner. I 2013 betalte Microsoft 7,2 milliarder dollar for mobil-Nokia.

Produserer ikke egne produkter
ARM Holdings er selskapet som lisensierer de populære ARM-brikkene som brukes i (nesten) det som er av smarttelefoner, nettbrett og smartklokker. Enten det er en Galaxy, iPhone eller Lumia – samtlige kjører på en ARM-brikke.

For hver ARM-brikke som blir solgt, tjener selskapet royalties. Det selskapet tjener bruker de på forskning og videre utvikling, og selskapet har mer enn 4500 patenter som er enten godkjent eller søkt om. Det gjør dem til en storaktør innen intellektuell eiendom.

Satser på tingenes Internett
Å styrke sin tilstedeværelse i tingenes Internett (IoT) nevnes som en av årsakene til at SoftBank sluker ARM. Selskapet har en dedikert nettside som forklarer motivasjonen bak oppkjøpet.

På tross av at SoftBank-aksjen falt rundt 10 prosent etter kunngjøringen av kjøpet, omtaler The Verge oppkjøpet som «et røverkjøp».

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: arm, Finans