Vi lot oss imponere stort over Bose QC35.
Vi lot oss imponere stort over Bose QC35.

Annonse


Vi skrev at Sennheiser Momentum var de eneste hodetelefonene du trengte

Bose har i lang tid vært synonymt med hodetelefoner og støykansellering. Du må ikke ta mange stegene inn på et fly før du ser en og annen passasjer som bruker de populære hodetelefonene.

Bose QuietComfort 35
Det er heller kanskje ikke så rart. Bose er kjent for sin fantastiske støykansellering og til tider gode hodetelefoner. Selv om QC20 og QC25 er de to mest populære i QuietComfort-serien, har kundene savnet en trådløs variant fra selskapet.

For drøyt en måned siden annonserte Bose hodetelefonene QuietComfort 35. Her tar selskapet det beste fra toppmodellen QC25, legger til Bluetooth og blander det sammen til en fantastisk pakke med hodetelefoner.

To konkurrenter
Dagen etter annonseringen slapp vi vår anmeldelse av Boses nærmeste konkurrent: Sennheiser Momentum 2.0 Wireless. Dette hodesettet var vi såpass fornøyd med det, at vi gav det full pott. 10 av 10 mulige.

Annonse


Ettersom dette er de to fremste konkurrentene på dette markedet (begge koster rundt 4000 kroner), blir det selvsagt naturlig å sammenligne dem.

Men først tar vi en kikk på Bose QuietComfort QC35.

Bose QuietComfort 35
En hendig reisetaske følger med

Kjent design
Bose er kjent for sitt tradisjonelle design og disse hodetelefonene føyer seg inn i rekken over dem.

Ved første øyekast ser de nærmest ut som QC25 bare uten kabel og det er jo kjekt det. Ikke alle hodetelefoner trenger å se ut som de sprakende Beats by Dre-klokkene.

QC35 har totalt fire knapper, samtlige er plassert på den høyre øreklokken. To for å styre volumet, én flerfunksjonsknapp og den siste er en kombinert av/på-bryter og Blutooth-knapp.

Flerfunksjonsknappen kan benyttes til å pause musikken, bytte spor, besvare anrop eller aktivere den digitale stemmeassistenten på telefonen. Hvis du har aktivert den.

Bose QuietComfort 35
QC35 kommer i kjent Bose-stil.

Sitter svært godt på hodet
Det første du merker når du setter på deg hodetelefonene, er hvor behagelige de er. Hodeputen er myk og skånsom mot hodebunnen. Der kan andre, tilsvarende hodetelefoner blir for harde og rett og slett ubehagelige.

Samtidig trykker de ikke for hardt mot ørene, noe som gjør at man til tider ikke enser at man har dem på. Dog, som alle andre øreklokker som dekker øret, kan man bli litt svett ved bruk over lengre tid. Spesielt i denne sommervarmen.

Når man skrur på hodetelefonene, blir man møtt av en kvinnestemme (tilgjengelig på flere språk. Ikke norsk, men engelsk og svensk er mulig) som forteller batteriprosenten og hvilken enhet den prøver å koble til. Stemmen kan forresten deaktiveres via smarttelefonappen – tilgjengelig for Android og i OS – hvis man føler for det.

Bose QuietComfort 35
Bose QC35 er svært behagelige.

Kjekt med trådløs
Selve paringen av QC35 mot en enhet, enten det er PC eller en smarttelefon, går som en lek. Det er ikke noe hokus-pokus her og det er mulig å koble dem til flere enheter slik at man ikke er avhengig av å pare dem i tide og utide.

Det er uansett én ting som irriterer oss med Bluetooth, QC35 forsøker alltid å koble til sist tilkoblede enhet. Flere ganger har vi opplevd at hodetelefonene prøver å koble til X-enhet uten å finne den og kvinnestemmen forteller oss at «enhet ikke funnet, hodesett av».

Fordelen med Bluetooth er at man slipper kabelen som fester seg i ting som man ikke trodde var mulig og krøller seg sammen så fort du tar blikket vekk fra den. I tillegg har lyden over Blueooth blitt såpass tilfredsstillende de seneste årene at selv de virkelige audiofile begynner å nikke samtykkende.

Bose oppgir en batteritid på 40 timer og uten å ha eksakte tall på det, vil vi med sikkerhet si at de treffer godt med sitt estimat. Går man tom for strøm – noe som godt skal gjøres – kan man bruke den medfølgende 3,5 mm-kabelen. Dog uten aktiv støydemping.

Enestående støydemping
Det holder ikke å bli fortalt hvor god støydemping er på Boses hodetelefoner og hodesett. Det må rett og slett oppleves. Vi har testet Bose QC35 opp mot  Sennhesier Momentum 2.0 Wireless i ulike scenarioer som på toget, i bilen (som passasjer) og i trafikken (som fotgjenger).

Den korte konklusjonen er at Bose QC35 er den utvilsomme vinneren i hvert tillfelle. Det blir rett og slett bare stille rundt en med støydemping aktivert.

Aktiv støykansellering fungerer ved at mikrofoner i hodetelefonene fanger opp lyden fra omgivelsene, det blir så forsterket og det motsatte signalet blir sendt tilbake. (Wikipedia)

Dette betyr at lyder som stemmer, barnegråt og musikk ikke blir fjernet helt, men det blir selvsagt dempet noe.

Lydkvalitet
Selv om Bose har vært kjent for svært god støydemping, har produktene deres ikke levert helt i toppen på lydfronten. Joda, den er svært god, så absolutt. Men det forventer jo man også av et par hodetelefoner til rundt 4000 kroner.

Med mindre du er en hardbarket audiofil, for å bruke det uttrykket igjen, vil du neppe klage over lydkvaliteten i QC35.

Konklusjon
Er du ute etter et par nye støykansellerende hodetelefoner som er trådløse, og budsjettet tillater det, vil du neppe bli skuffet over Bose QC35.

De tilbyr enestående støydemping, svært god lydkvalitet enten du hører på rap, jazz, pop, rock, lydbøker, ASMR (autonomous sensory meridian response) eller hva det måtte være. Samtidig ønsker vi det trådløse velkommen med åpne armer.

QC35 er svært behagelige i bruk og vi opplever å ha dem på i timevis uten at de blir for klamme eller at de klemmer på ørene. Merk dog at de er hakket tyngre enn de kablede QC25.

Hvis valget ditt står mellom Bose QC35 og Sennheiser Momentum 2.0 Wireless, vil du på ingen måte bli skuffet samme hvilke du går for. Vi føler at sistnevnte tilbyr bedre lydkvalitet, mer komfort og et meget lekkert design. På den andre siden mener via at Bose skårer bedre på støydemping og gir ørliten bedre batteritid.

Karakter: 10/10.

+ God komfort.
+ Enestående batteritid.
+ Ypperlig støydemping.
+ Topp lydkvalitet.

– Litt høy pris.

[prisguide id=”226706″]

Annonse