Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik beskrives kamerapatentet. (Ill.: USPTO)

Apple vil forhindre at du tar bilder på kinoen

Tilkjent patent som blokkerer iPhonens opptaksfunksjon.

Ved flere tilsetninger, som for eksempel ulike konserter og på kino, er det ikke lov til å fotografere eller ta filmopptak.

Infrarød sender
Apple har nylig blitt tildelt et patent for en funksjon som blokkerer en iPhone fra å ta bilder og videoer der hvor det ikke er tillatt.

Patentsøknaden ble sendt inn i 2011 og nå fem år senere er det omsider blitt godkjent. I søknaden beskrives et kamera som oppdager et infrarødt signal for så å tolke informasjon det mottar.

Slik beskrives kamerapatentet.
Slik beskrives kamerapatentet.

Blokkerer opptaksfunksjoner
Selskaper kan bruke dette til å hindre at bilder blir tatt og videoopptak blir gjort i ulike områder, ved å aktivere et signal som blokkerer kameraet.

«For eksempel kan en infrarød sender plasseres på steder der bilder og videoopptak er ulovlig, og senderen kan generere infrarøde signaler med data som inkluderer kommandoer for å deaktivere opptaksfunksjoner på enheten», står det å lese i patentsøknaden.

Det er ikke uvanlig at selskaper sender inn patentsøknader, ofte for ting som aldri ser dagens lys. For et par uker siden ble patentsøknaden for en «fremtids-iPhone» lekket.

 

Kilder:
9to5Mac,
Neowin

 

Stikkord: Apple, iphone, patent