Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Huawei ansetter tidligere Apple-designer. (Ill.: Huawei)

Huawei ansetter Apple-designer for å likne mindre på Apple

Ny designer skal endre brukergrensesnittet.

Tall fra årets første kvartal viser at Huawei er at av få store mobilprodusenter som økte leveransene sammenlignet med fjoråret.

Apple-designer
Faktisk er de nå den tredje største mobilprodusenten og de er sultne på enda mer suksess. Nå har de ansatt en tidligere designer i Apple, Abigail Brody. Under et intervju med The Information forteller Brody at det tok «bare en uke å komme opp med kjerne-DNA-en i den visuelle utformingen som formet iPhonens utseende».

Huawei har tidligere blitt beskyldt for at brukergrensesnittet deres minner for mye om Apples, så å ansette en Apple-designer som har jobbet med det, kan vise seg å være et smart trekk.

Abigail Brody er den nye UI-designeren i Huawei.
Abigail Brody er den nye UI-designeren i Huawei.

Mindre iOS, mer Android
Android Authority skriver at den kommende versjonen av EMUI – Huaweis Android-skall – skal kutte ut Apple-liknende egenskaper som firkantede ikoner med avrundede hjørner og få mer Android-liknende attributter som en app-skuff.

Brody forteller også at hun fjerner mange av Huaweis kjedelige farge og det klossete designspråket. Det skal erstattes med en sterke «Material Design»-følelse.

 

Kilder:
The Information (betalingsmur),
Android Authority

Stikkord: huawei, Mobil