Apple slipper 3D Touch-konkurranse i år. Funksjonen får en større rolle i iOS 10, samtidig som den kuttes tilbake i watchOS 3.
Apple slipper 3D Touch-konkurranse i år. Funksjonen får en større rolle i iOS 10, samtidig som den kuttes tilbake i watchOS 3.

Annonse


Google dropper kampen mot denne iPhone 6s-funksjonen i år

Android N-testversjon nummer fire låser utviklerverktøyene slik at de som lager apper kan være sikre på at alt fungerer når OS-et lanseres i endelig versjon senere i år.

Ingen 3D Touch-konkurrent i år
Det er altså ikke en veldig spennende oppdatering for oss forbrukere, men en ting er samtidig avslørt:

En av de mest spennende funksjonene i tidligere N-beta-er var Launcher Shortcuts, Googles svar på Apples 3D Touch som debuterte i iPhone 6s og 6s Plus.

Kommer nok tilbake
Det er merkelig at Google plutselig dropper funksjonen, fordi den virket mer eller mindre ferdig i en av de første N-testversjonene.

Annonse


Google skal ha konkludert med at det var riktig å kutte funksjonen, av ukjente årsaker, en gang mellom april og mai.

Ønsker bredere maskinvarestøtte?
API-et er derfor luket bort i testversjon 4, og som nevnt skal det ikke skje flere API-endringer fra og med den ferskeste testversjonen.

Det skal kun være snakk om en utsettelse, kanskje for å styrke stallen med mobiler med maskinvarestøtte for funksjonen, så vi forventer å se Launcher Shortcuts i kommende N-versjoner, kanskje i form av en oppdatering, eventuelt i arvtageren til N.

 

Kilde:
The Verge

Annonse