Google søker «sjåfører» til sine førerløse biler

Google leter etter prøvekaniner til sine selvkjørende biler.
Google leter etter prøvekaniner til sine selvkjørende biler.

Alphabet eide Google søker nå etter sjåfører til sine førerløse biler i Phoenix, Arizona.

20 dollar i timen
For omtrent 165 kroner i timen skal disse kjøre, rettelse, bli kjørt rundt i 6-8 timer i selskapets autonome biler. Selvkjørende biler er blitt det som alle satser på, de som så langt ser ut til å lede kappløpet er uten tvil Google og Tesla.

Operatør for selvkjørende fartøy
Googles stillingsnavn i annonsen er er «Operatør for selvkjørende fartøy», og blant kvalifikasjonene som de krever er en bachelor, gode verbale og skriftlige kunnskaper samt rent rulleblad.

Annonse

Blant arbeidsoppgavene er som nevnt å kjøre 6-8 timer per dag, fem dager i uken, «monitorere programvare-systemer med konstant fokus», i tillegg må den rette kandidaten kunne formidle skrevne og muntlige tilbakemeldinger til ingeniør-teamet.

En menneskelig nødbrems
Brian Torcellini, sjefen for prosjektet med selvkjørende biler har uttalt til  The Arizona Republic at «Operatørene gir våre ingeniører tilbakemeldinger på hvordan bilene kjører og samspillet med andre på veien, og kan ta kontroll over fartøyet om nødvendig.»

Fortsetter utvidelsen
Google fortsetter å utvide sin satsning på selvkjørende biler og har nå testfasiliteter i henholdsvis Mountain View, California,og Austin, Texas, Kirkland og Washington.

Hva tenker du? Ville du tatt denne jobben?

Se denne videoen om Googles selvkjørende biler:

 

Kilde:
Mashable

 

Annonse
Annonse