Xiaomi jobber med en egen ARM-brikke.
Xiaomi jobber med en egen ARM-brikke.

Annonse


Dette kan bety trøbbel for Qualcomm

Samsung og Qualcomm har nærmest vært enerådende på markedet for mobilprosessorer. Forrige uke annonserte Intel at de trakk seg ut av markedet for nå, men snart får de førstnevnte en ny konkurrent.

Eget brikkesett
Mye tyder på at kinesiske Xiaomi jobber med en egen ARM-basert mobilprosessor. Korea Times skriver at det er mye mulig at brikkesettet «Rifle» kan erstatte Qualcomm i budsjettmobiler og enheter i midtsjiktet når det lanseres senere i år.

Ifølge rapportene er brikkesettet en APU (accelerated processing unit) som kombinerer en CPU, GPU, DSP og minne.

Hvis ryktene viser seg å stemme blir Xiaomi en av mobilprodusentene som lager sin egen brikke. Fra før har vi selskaper som Apple, Samsung og Huawei.

Annonse


Les også: Intel legger ned sin satsning på mobil og nettbrett.

Snapdragon
Korea Times skriver at Xiaomis eget brikkesett i førsteomgang er for de rimeligere mobilene og at de fortsatt vil benytte seg av Qualcomm Snapdragon i sine toppmodeller.

Xiaomi avsluttet fjoråret med en global markedsandel på 4,6 prosent og er dermed den femte største mobilprodusenten i verden. Selskapet, som allerede selger relativt rimelige telefoner, håper at å produsere egne brikker igjen vil føre til enda rimeligere produkter.

 

Kilder:
The Motley Fool,
Korea Times

Annonse