Stopper produksjonen av brikker til mobil og nettbrett, men hva er planen på lenger sikt?
Stopper produksjonen av brikker til mobil og nettbrett, men hva er planen på lenger sikt?

Annonse


Intel legger ned sin satsning på mobil og nettbrett

Intel legger ned produksjon av Broxton and SoFIA brikkene sine og tar med det hatten sin og går fra smarttelefon og nettbrett segmentet.

Knallhard konkurranse
Det er ingen tvil om at konkurransen i dette segmentet er knallhard, og trenden er at de som er nærmest produksjonen også er de som leder an. Med Qualcomm og Samsung på topp, så klarer ikke CPU-produsenter som Intel og NVIDIA å holde tritt.

Intel har lenge vært klare på at de skal satse der hvor utviklingen er og fokuserer veldig på områder som Internet of Things, minne og FPGA (Field Programmable Gate Array) for å nevne noen. Til sammenligning med smarttelefon og nettbrett er IoT upløyd mark med et langt større potensiale.

Dropper mobil
For å være en spiller i markedet som Intel ønsker å være så må de ofre noen ting på veien og nå ser det ut til å være deres satsning på mobil.

Annonse


I følge en rapport fra Anandtech, som er bekreftet fra Intel, så kommer selskapet til å stoppe produksjonen av sine Broxton og SoFIA arkitekturer. Det betyr igjen at de dropper de planlagte brikkene for neste serie enheter som skulle kjøre Atom X3.

Vil være størst
Denne trenden gir mening sett i sammenheng med at Intel er en gigant i PC og server markedet. Om man sammenligner markeder så er Intels avtrykk i mobilsegmentet forsvinnende lite i forhold.

Dell Venue
Dells Venue serie var en av de største seierene til Intel i dette segmentet, og personlig brukte jeg Dell Venue 11 en god stund, og den gav god ytelse til kontorbruk selv med en Atom brikke. Men kan jeg huske flere Intel Atom baserte enheter på stående fot? Kan du?

I skrivende stund er det ingenting som tilsier at Intel har forlatt mobilsegmentet for godt, eller når eller hvordan de planlegger å gjøre sin tilbakekomst.

Kilde:
Android Authority

Annonse


Annonse


Annonse