Valve vil kaste ut juksemakere i tre måneder

Juks ligger i beinmargen på mange spillere.
Juks ligger i beinmargen på mange spillere.

Valve vil at spillere som jukser risikerer å få alle sine kontoer stengt i tre måneder.

Vanskeligere å jukse
Valve har lenge vært klar over problemet med at spillere jukser, og har tatt en del nødvendige skritt for å gjøre dette vanskeligere.

En av måtene de har gjort det på er ved å tilby spillere som bruker to-faktor autentisering via telefon muligheten til å spille sammen, denne tjenesten har fått navnet Prime. All juksing på Prime vil føre til at telefonnummeret ditt stenges ute.

Annonse

Ute i tre måneder
For å ta det hele et steg videre har Valve besluttet at alle kontoer som blir tatt i juks av «Valve Anti-Cheat» vil bli utestengt i tre måneder. Det vil altså da gjelde for alle kontoer det nummeret er registrert med.

Ikke unike
Et problem med telefonnummer er at det kun er unikt for den nåværende eier. Om du bytter leverandør eller av andre grunner gir opp nummeret ditt kommer det tilbake i rotasjonen. Selv om sjansen for at du får nummeret til en tidligere stor-jukser i CS:GO er liten så er den der.

Digital bloddoping
En annen mulig problemstilling her er at Prime vil bli så rent som topp-idretten ellers, med andre ord er det kun de som er virkelig gode til å jukse som slipper unna med det.

På den annen side kan det komme til å bli slikt at alt annet enn Prime er fritt vilt for de som jukse, og at det igjen blir en slags «doping-liga», hvor det ikke lenger handler om å være best i et gitt spill men heller at man er best til å jukse.

Hva tenker du? Har du en god løsning til denne typen problemstillinger, la oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Engadget

Foto av Evan-Amos – CC BY-SA 3.0

Annonse
Annonse