Facebook får tommelen opp for gode kvartalstall.

Annonse


Facebook tredobler overskuddet

Vi befinner oss midt i perioden der selskapene legger frem sine kvartalstall, og Facebook har all grunn til å være fornøyde.

Tredobling
Omsetningen endte på 5,3 milliarder dollar, 43 milliarder kroner, som er en økning på 52 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

De kan registrere et overskudd på 1,5 milliarder dollar, drøyt 12 milliarder kroner, noe som er en tredobling fra fjorårets første tre måneder.

CNBC melder at Facebook også kan notere seg en vekst i antall brukere. I løpet av det forrige kvartalet var det i gjennomsnitt 1,65 milliarder brukere per måned.

Annonse


Selskapets aksje har steget med 33 prosent det siste året og vokste med 9 prosent etter kvartalsrapporten ble lagt frem.

Les også: Apple-salget ned for første gang på 13 år.

Snapchat-konkurrent
Tidligere denne uken dukket det opp rykter om en ny Snapchat-konkurrent fra Facebook. Selskapet lanserte en slags Snapchat-konkurrent døpt Slingshot i 2014, men den ble aldri noen suksess og er for lengst luket bort fra Play- og App Store

Facebook kan derfor ikke stå på sidelinjen lenger, og skal ifølge WSJ lansere en egen bilde-app for å få sine 1,6 milliarder brukere til å dele enda flere bilder og video-snutter.

En prototypeversjon er allerede snekret sammen av et Facebook-team i London. Når appen åpnes, starter kameraet automatisk for å få folk til å dele mer.

Direktesendinger skal også være støttet, en funksjon som ble en del av Facebook-appen for ikke så altfor lenge siden. Det blir selvsagt mulig å dele innholdet direkte til Facebook.

 

Kilder:
The New York Times,
CNBC

Annonse