Når man når en viss størrelse så kan det til tider virke som alle er ute etter deg. Orange Tsai fra Devcore oppdaget nylig at noen hadde installert en bakdør til Facebooks bedriftsnett.

Ikke tilgang til det sosiale nettverket
Det er altså ikke snakk om det sosiale nettverket, men heller alle systemer som understøtter det og dets ansatte. Det script-baserte bakdøren gav i teorien angripere tilgang til e-poster, vpn og generelt frie tøyler.

Vann under broen
Alt dette er nå vann under broen som det heter, Tsai rapporterte feilen til Facebook og ventet til selskapet hadde rettet og gjort sine undersøkelser av den før han gikk til pressen. Bakdøren er ikke der lenger, men det er nok støkken dette burde ha satt i sikkerhetsteamet til Facebook.

Populært på Tor
I følge en bloggpost fra en av utviklerene til Facebook, Alec Muffet, i juni 2015, så brukte 525 000 personer Facebook via Tor i løpet av en måned. Nå har dette tallet vokst til å være totalt 1 million mennesker i måneden. I tillegg til å bruke www.facebook.com og facebookcorewwwi.onion så kommer en del av trafikken til Facebook via Orbot appen, en Tor proxy for mobil.

For en høyoppløst versjon og mer informasjon om kartet du ser på toppen av denne saken, klikk her.

Kilde:
Engadget
NeoWin