Rettsakene mot Apple fortsette å komme i en kamp som står mellom politiets evne og mulighet og individers personvern.
Rettsakene mot Apple fortsette å komme i en kamp som står mellom politiets evne og mulighet og individers personvern.

Annonse


Dropper sak mot Apple

Noen kunne fremdrive koden til myndigheten, så påklager sendte brev til dommeren om at de ikke lenger trenger Apples assistanse.

Tastet inn koden
I en sak som går tilbake til oktober i fjor og handler om en iPhone 5S som tilhørte en narko-langer i New York ved navn Jun Feng. Nylig fikk politiet hjelp fra uventet hold når en ukjent person gav de koden til Fengs telefon. For to dager siden brukte myndighetene koden og fikk tilgang til telefonen, derfor trenger de ikke lenger Apple sin hjelp for å få tilgang til telefonen og trekker søksmålet sitt.

Handlet ikke om presedens
I en uttalelse som BuzzFeed News har fått tak i så sier talskvinnen Emily Pierce at saken aldri handlet om å få satt presedens, men at den handlet om politiets evne og behov for tilgang til bevis på enheter etter at det foreligger ransakelsesordre.

Pierce legger også til at nå som de har tilgang til dataene vil de ikke lenger trenger Apple sin hjelp i denne saken.

Annonse


Vil du vite mer? Les resten av vår dekning av FBI vs Apple saken.

Apple anket
I forrige uke så sendte Apple sine advokater inn et avslag til Justisdepartementet til å bistå i saken med langerens telefon. Deres påstand var at myndighetene ikke hadde forsøkt alle andre metoder for å få tak i dataene de søkte. De argumenterte også for at myndighetene ikke hadde fremlagt bevis for at metoden de hadde brukt i saken med Syed Farook (#FBiOS) ikke også ville fungere i denne saken.

Avslaget til Apple kommer etter at en dommer allerede i februar i år sa at FBI ikke hadde myndighet til å beordre Apple om å låse opp telefonen i New York saken.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse