Damene er kommet til Rust.

Annonse


Nå inntar damene Rust

Det populære åpen verden- og overlevelsesspillet Rust har omsider fått kvinnelige karakterer drøyt to år etter det først dukket opp på Steam Early Access.

Damene kommer!
Oppdateringen ble sluppet forrige uke og spillerne kan ikke velge hvordan karakterene sine vil se og hvilket kjønn de har – modellene blir tilfeldig tildelt og låst til individuelle Steam ID-er.

Utviklerne Facepunch Studios er fullt klart over at ikke alle er like begeistret for å styre en dame i Rust og utvikler Garry Newman la ut følgende på Twitter:

https://twitter.com/garrynewman/status/718198344070377472

Annonse


Hans svar var følgende:

«Vi forstår at dette gir deg angst og gjør at du ikke ønsker å spille spillet lenger. Teknisk sett har ingenting endret seg ettersom den halve befolkningen allerede lever med den følelsen. Den eneste forskjellen på om du føler det slik, bestemmes nå av SteamID-en din fremfor kjønnet ditt i det virkelige liv.

Sosialt eksperiment
Facepunch, som kontinuerlig oppdaterer Rust, lover at det ikke er slutt på karaktermodelleringen og at brukerne kan forvente nye ansikter og uttrykk i tiden fremover.

«Noe som betyr at du ikke er låst til det nye ansiktet ditt for alltid», skriver han.

I juni i fjor fortalte Newman til Polygon at han ser på Rust som et sosialt eksperiment, og at han ikke har sett noen rasebasert diskriminering i spillet. Dog er han spent på hvordan implementeringen av kvinnelige karakterer vil utspille seg.

 

Kilder:
Engadget,
Rust,
Polygon

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse