WhatsApp ble hyllet for å aktivere ende-til-ende kryptering for sin nesten 1 milliard brukere.
WhatsApp ble hyllet for å aktivere ende-til-ende kryptering for sin nesten 1 milliard brukere.

Annonse


WhatsApp – ikke så sikker allikevel

For ikke lenge siden skrev vi om at WhatsApp nå har fått ende-til-ende kryptering, men om man leser bruksvilkårene godt så får man seg en overraskelse.

Les også: Flere saker med stikkord kryptering

Ikke så skinnende på kloss hold
WhatsApp valgte et veldig godt tidspunkt for å lansere sitt bidrag til offentlighetens sikkerhet, og har mottatt mye heder for det. Om man går applikasjonen litt nærmere i kortene så viser det seg at personvernet, og bruksvilkårene til applikasjonen er alt annet enn fremmende for personvernet til brukeren.

Beholder metadata, kan ikke lese dine meldinger
Selv om ingen kan lese dine meldinger unntatt om det foretas dataavlesning på en enhet mens den brukes så samles det mye informasjon om selve kommunikasjonen mellom personer som bruker tjenesten.

Annonse


Informasjon som WhatsApp tar vare på er hvem som kommuniserer med hvem, når, og «all annen informasjon som WhatsApp etter loven er pålagt å samle inn».

Bruksvilkårene, og spesifikt personvernseksjonen (Engelsk) kan du lese her

Ingen garanti
Kryptering er som #FBiOS saken har vist ingen garanti for at myndigheter kan få tak i informasjonen din, enten ved å omgå den eller ved å foreta avlesninger mens enheter er i bruk. Det er ikke overraskende at et selskap som WhatsApp, som tross alt eies av Facebook, samler inn all tilgjengelig informasjon om sine brukere. Facebooks forretningsplan går på forvaltning av den typen informasjon for annonsesalg og tilpasset reklame.

Ende til Ende, men ikke slutten på visa
Trenden med at flere og flere selskaper tar sikkerheten til sine bruker alvorlig er viktig, men samtidig er det viktig å merke seg at selskapene fortsatt vil tjene penger, men i jakten på brukernes gunst og inntjening kan personvernet bli forlatt foran alteret.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse