Vi kan her se Schaft sin robot manøvrere seg bortover stranden uten problemer.
Vi kan her se Schaft sin robot manøvrere seg bortover stranden uten problemer.

Annonse


Alphabet har ikke gitt opp å bygge roboter

Googles moderselskap, Alphabet, har hatt et ønske om å kvitte seg med Boston Dynamics en stund nå siden selskapet ikke tjener penger, men de har på ingen måte gitt opp å bygge roboter i andre selskaper de eier.

Schaft Inc.
Målet for mange robotprosjekter er å imitere mennesker mest mulig, det er ikke tilfellet med denne navnløse roboten fra et selskap de fleste ikke har hørt om tidligere. Med en utforming som ligner på to bein med et hode i mellom, og en rimelig særegen måte å gå på skiller den seg ut av tidligere prosjekter som BigDog, Nao og Atlas.

Selv om den går på to ben så ligner det hverken på menneske eller dyr, og vi kan se hvordan roboten kan gå på mange forskjellige under lag som steinstrand, snø, trapper og ikke minst hvordan den håndterer uforutsette hendelser som å tråkke på et jernrør.


Har tenkt annerledes
Om du har sett filmen Interstellar, og kanhuske TARS så vil denne se litt kjent ut, utformingen av roboten til Schaft samt måten den går på minner litt om denne. Roboten går ikke som et menneske, men har en mer effektiv tilnærming ved av beina går opp og ned på skinner og «anklene» tillater den å håndtere ujevne flater og uforutsette hendelser.

Annonse


Dette gjør at roboten kan løfte uten å bøye seg og siden batterier, motor og “hjernen” sitter mellom benene på toppen så får roboten et godt og lav tyngdepunkt.

Ingen av robotene i videoen har noen form for armer eller andre måter å gripe noe på. Vi kan se eksempler på at prototyper bærer vekter på «hodet» i filmen, men utover det er det lite informasjon om hva som er tenkt bruksområde for denne typen roboter.

Les også: Flere saker med stikkord #Alphabet

Lite tilgjengelig informasjon
I det hele tatt er det lite informasjon tilgjengelig, og Schaft ble kjøpt opp av selskapet som nå heter Alphabet i slutten av 2013 og det har vært stille siden da bortsett fra når de har deltatt i DARPA sine konkurranser. Schaft Inc holder til å Tokyo.

Kilde:
TechCrunch

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse