Kongressen skal avgjøre om et nytt antikrypteringsforslag blir vedtatt.

Annonse


Selskaper kan bli pålagt å dekryptere data

I dag la lovgivere fra Representantenes hus og Senatet frem et nytt forslag som skal pålegge smarttelefonprodusenter å dekryptere data på forespørsel fra politiet.

Nytt lovforslag
Det er senator Diane Feinstein og senator Richard Burr som står bak lovforslaget. I lovforslaget står det ingenting om strafferettslige sanksjoner for dem som ikke etterkommer kravene.

«Selskaper må gi innen rimelig tid, gi informasjon eller data, eller hensiktsmessig assistanse for å innhente slike opplysninger», står det blant annet i forslaget.

Les også: Ny iPhone-modeller er sikre mot FBI-hacken.

Annonse


«Et større problem»
Selv om ingen selskaper nevnes spesifikt med navn, er det nok ikke overraskende at lovforslaget dukker opp i kjølvannet av den mye omtalte striden mellom FBI og Apple, der sistnevnte virkelig nektet å assistere FBI med å låse opp iPhone 5C-en i saken.

Hvis lovforslaget blir vedtatt, vil det bli mye vanskeligere for Apple og andre selskaper å motsette seg liknende juridiske krav.

«I hovedsak vil uansett hardkryptering – det vil si kryptering som ikke kan knekkes av selskapet som tilbyr den – være i strid med de foreslåtte tiltakene og presentere et større problem for et bredt spekter med teknologiselskaper», skriver The Verge.

Les også: FBI avslører hvordan de hacket iPhonen.

Ingen Obama-støtte
Reuters skriver at det kan bli en vanskelig prosess å få gjennomslag for lovforslaget. President Barack Obama har tidligere uttalt at han nekter å støtte det, og likende antikrypteringsforslag har tidligere blitt nedstemt i Kongressen.

 

Kilder:
The Verge,
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse