ITavisen er uten tvil den minste redaksjonen i Norge med flest lesere: 50 000 unike lesere besøker oss hver eneste dag.
ITavisen er uten tvil den minste redaksjonen i Norge med flest lesere: 50 000 unike lesere besøker oss hver eneste dag.

Annonse


Om ITavisen og økonomi

ITavisen har i løpet av det siste året vært gjennom sin største omveltning noensinne i sin 20 år lange historie.

Vi ønsker å gjøre så mye mer
Undertegnede flyttet som kjent til San Francisco for å kunne følge ekstra godt med på bransjen, og få et innblikk i den norske startup-kulturen. Selv føler jeg at vi bare har pirket borti hva som er mulig.

Dette er planen videre:

  • Ytterligere øke antallet egensaker og dypdykk
  • Forbedre artikkeldesignet. Lage nye artikkelmaler for lengre saker som tester, dypdykk og intervjuer og kontinuerlig forbedre designet med smarte løsninger
  • Opprette en blogg for i hovedsak norske grundere i Silicon Valley og Norge for å få innblikk i forretningskultur, programvareutvikling og alle utfordringene som følger
  • Være tilstede også i New York for å følge med på startup-kulturen der (allerede godt i gang)

Norges mest effektive redaksjon
Alt dette koster selvsagt penger. ITavisen har ingen egen salgsstab, men har outsourcet en liten del av direktesalget. Staben består av undertegnende og to freelancere. Det er alt. Intet stort konsern i ryggen, ingen sponsorer, ingen ekstrainntekter utover det som kommer takket være våre lojale lesere som forrige uke sørget for å løfte ITavisen, atter en gang, til å bli større enn Teknisk Ukeblad.no.

Annonse


Problemet er at direktesalget ikke en gang står for en forsvinnende liten del av inntektene, og ikke i nærheten til å holde ITavisen i live. Hva står igjen? Google Adsense.

Googles annonse-nettverk står for omtrent alle inntektene til denne nettavisen, noe som betyr at vi rammes hardt av alle dere som bruker annonseblokkerere.

Vi håper vi kan overtale dere
Vi vet hvor inderlig plagsomt det er med lydannonser som starter av seg selv – derfor skrudde vi også av disse etter at vi ble varslet praksisen for noen uker siden.

Vi ønsker å være til glede for enhver leser, men inntektsstrøm og dette målet går hånd i hånd. Vi håper derfor vi kan overtale de av dere som bruker programvare for å blokkere annonser på ITavisen om å deaktivere om dere liker oss.

Uten leserne er det ikke noe poeng å fortsette, med lesere som ikke ser en eneste annonse må vi legge ned.

Til alle dere som allerede har skrudd av annonse-blokkering vil jeg på vegne av redaksjonen si tusen takk. Vi setter stor pris på at dere lar oss gjøre det vi elsker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse