Ved å kombinere HoloLens og 3D kameraer så vil Microsoft bringe oss nærmere hverandre.
Ved å kombinere HoloLens og 3D kameraer så vil Microsoft bringe oss nærmere hverandre.

Annonse


Microsoft vil «holoportere» deg

Med HoloLens så har Microsoft markert seg som en viktig spiller innen innovasjons og nytekning.

«Holoportering»
Den siste innovasjonen fra selskapet har fått navnet «Holoportation» og vil nok bli det store innen kommunikasjon. Det som menes er at HoloLens kan teleportere deg virtuelt til en annen lokasjon.

Mange linser
Gjennom bruk av 3D-kameraer som omringer brukeren så klarer de å gjenskape en nær sanntid replika av en persons fysiske  utseende og så vise det som et 3D objekt hvor som helst hos en annen HoloLens bruker.

Tidlig versjon
Denne bruken av HoloLens er fortsatt under utvikling og det vil nok ta tid før den er tilgjengelig for hvermannsen. Forsinkelser vil være en viktig del av dette, i testen sin kjører Microsoft dette i samme bygning, men avstander og latency vil være større i et mer normert bruksbilde.

Annonse


Les mer av vår dekning av HoloLens her.

Du kan også spille tilbake hele opplevelsen.
Du kan også spille tilbake hele opplevelsen.

Selv om det er en tidlig versjon så har også Microsoft gitt en demo av denne teknologien tidligere i en «TED talk» av Alex Kipman, hvor han kommuniserer med en replika av NASAs Jeff Norris samtidig som de viser frem miljøet på en fremmed planet.

Prisen er ukjent
Utviklingsversjonen av HoloLens vil koste omtrent 26 000 kroner og sammen med kostnaden for alle kameraer og annet utstyr som trengs for å få dette til så er det trolig lenge til Ola og Kari Nordmann bruker dette som primær kommunikasjon.

Se video av teknologien her:

Kilde:
Microsoft Research via NeoWin