Slik ser SpaceX seg for at Hyperloop vil se ut.

Annonse


Elon Musks supertog er ett steg nærmere realisering

Elon Musk og resten av Hyperloop Technologies jobber med et futurisk supertog.

Søker om skatteinsentiver
Tidligere denne uken søkte selskapet for rundt 9,2 millioner dollar, 78 millioner kroner, i skatteinsentiver for å bygge et testanlegg på Apex Industrial Park like nord for Las Vegas.

Ifølge en artikkel fra Las Vegas Review Journal kommer myndighetene til å godkjenne søknaden når selskapets representanter møter med guvernørens Office of Economic Development på fredag.

Ifølge avisen ønsker Hyperloop å bygge et anlegg på drøyt to mål i tillegg til en testbane på rundt 3200 meter. Dette for å bevise at teknologien faktisk fungerer. Planen er til slutt å utvikle et supertog som skal ha en hastighet på over 1000 km/t.

Annonse


Totalt planlegger Hyperloop å investere 121 millioner dollar, drøyt 1 milliard kroner, i Vegas-prosjektet.

Les også: Supertoget kan komme allerede i år.

Designkonkurranse
Tidligere i år vant Hyperloop-laget til MIT (Massachusetts Institute of Technology) en stor designkonkurranse i regi av Hyperloop.

SpaceX begrunner avgjørelsen med at MIT-prototypen samsvarte best med slik de så for seg et fremtidig Hyperloop-tog.

Les også: Prestisjeskole vant Hyperloop-konkurranse.

Fremtidstog
Hyperloop kombinerer flere allerede kjente teknologier.

Tunnelen er en massiv «støvsuger» der et tilnærmet lufttomt rom kombinert med et magnetfelt driver vognene framover. Dette betyr så godt som null luftmotstand og dermed maskimal utnyttelse av framdriften.

Elon Musk beskriver det som en krysning av det tidligere overlydsflyet Concorde (som gjorde unna London-New York på under tre timer), en elektrisk kanon (railgun) og et ishockeyspill.

 

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse