Doileak sjekker om VPN-tjenesten din lekker IP-adressen.

Annonse


Slik sjekker du om VPN-en din faktisk fungerer

Flere millioner fildelere bruker VPN-tjenester for å skjule sin egen identitet når de laster ned, men også andre ønsker å skjule sine digitale fotavtrykk på nett.

Klientlekkasje
Disse VPN-ene erstatter brukerens virkelig IP-adresse med sin egen, men man kan aldri være sikker på om de faktisk fungerer.

Flere torrentklienter kan også være svake for lekkasjer og det er ikke alltid brukeren selv setter opp VPN-tjenesten korrekt, men det finnes måter å sjekke om disse er konfigurert korrekt.

VPN-tjenester
TorrentFreak skriver at det finnes flere «torrent IP check»-verktøy, men at de som regel er begrenset til svar fra http-trackere. I stedet anbefaler de gratistjenesten «Doileak», som både sjekker etter generelle lekkasjer, men også foretar flere spesifikke torrentsjekker.

Annonse


«BitTorrent-støtte var egentlig ikke på listen min over ting jeg ønsker å gjøre, men etter å ha sjekket litt ble jeg klar over at mange torrentbrukere tror de er anonyme, selv om de kringkaster sine ekte IP-adresser», forteller Tobias, grunnlegger av «Doileak», til TorrentFreak.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse